Ημέρα των ζώων: Γιορτάστε με... μια υιοθεσία

Αν και οι ενστάσεις για την ”ημέρα των ζώων” δεν είναι λίγες, δίνουν την αφορμή για εκδήλωση αγάπης προς τα συγγενέστερά μας πλάσματα. Δείτε πως μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι που έχει την ανάγκη σας και ”γιορτάστε” με τον καλύτερο τρόπο!
Ημέρα των ζώων: Γιορτάστε με... μια υιοθεσία

Με τόσες και τόσες ”ημέρες” (του ανθρώπου, του παιδιού, της μητέρας, κατά του καρκίνου, κατά του καπνίσματος, του περιβάλλοντος κλπ) είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς και αρκετά πιθανό να εκνευριστεί για το πώς βρέθηκε ακουσίως να ”γιορτάζει” το οτιδήποτε.

Η καλώς νοούμενη φιλοζωία δεν έχει ”ημέρες” και δεν έχει εορτές. Άλλωστε, για τους πραγματικά ”φιλόζωους” η έννοια αυτή είναι τόσο συνυφασμένη με την προσωπικότητά τους, που απλώς... δεν ορίζεται. Λίγο απόλυτο, αλλά απολύτως ορθό.

Ωστόσο, η ”ημέρα των ζώων” που εορτάζεται σήμερα έχει και ένα τουλάχιστον καλό: Πολλαπλασιάζει την πιθανότητα κάποιος που δεν ενδιαφέρεται να σηκώσει το τηλέφωνο και να αποφασίσει να υιοθετήσει ένα από αυτά τα αδέσποτα σκυλάκια που εν όψει χειμώνα, τα περιμένουν δύσκολες ημέρες.

Αν η αναφορά στο ”τηλέφωνο” σας φάνηκε περίεργη, προφανώς δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει σχετική υπηρεσία του δήμου Αθηναίων στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για να πάρετε κοντά σας τη χνουδωτή ύπαρξη.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε έναν φίλο, πολύ πιστό ή, να δείτε από κοντά κι άλλα ζώα που προσφέρονται για υιοθεσία, μπορείτε να έρθετε σε επαφή κατευθείαν με την αρμόδια υπηρεσία στα τηλέφωνα 2105278013, 2105278014. Ο χώρος που φιλοξενούνται τα ζώα βρίσκεται στο Μαρκόπουλο και είναι επισκέψιμος κάθε Σάββατο από τις 9.00 έως τις 14.30.

Να σας... ”προειδοποιήσουμε” πως στο Δήμο Αθηναίων τα ζώα δεν είναι αποκλειστικά ράτσες (είναι όμως ”φάτσες”, όπως εύστοχα αναφέρει το site του Δήμου Αθηναίων), αλλά κοπριτάκια- το καλύτερο είδος για τους γνωρίζοντες. Προσοχή όμως! Η αγορά ενός ζώου δεν είναι παιχνίδι, ούτε ένας καλός τρόπος να δώσουμε χαρά στο μικρό Κωστάκη.

Πρέπει να είμαστε σίγουροι- στα πλαίσια του δυνατού- ότι θα εξασφαλίσουμε στο πλασματάκι που θέλουμε να υιοθετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αλλωστε, αν και δεν θα σας ζητήσει τίποτα, δεν χρειάζεται και πολλά: Λίγο φαγητό και πολλή αγάπη.

Αν νιώθετε φιλόζωοι, η δέουσα συμπεριφορά δεν είναι η επίσκεψη σε ένα pet shop και η αγορά ενός ζώου, σαν να ήταν κόσμημα ή κουκλάκι.

Αν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε την αγάπη σας κάντε το προς κάποιο πλάσμα που το έχει ανάγκη και όχι συντηρώντας τους εμπόρους. Αλλωστε δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλόζωος για να ξέρει πως οι καλύτερες φιλίες δεν αγοράζονται...

Δ. Γλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v