Τετράποδες… διακοπές

Ετοιμάσατε τις βαλίτσες, κλείσατε εισιτήρια και ξενοδοχείο, τηλεφωνήσατε στους φίλους που θα προσέχουν το κατοικίδιό σας... κι εκείνοι έλειπαν! Πριν πανικοβληθείτε και ακυρώσετε τις διακοπές σας, διαβάστε τον οδηγό του in2life για τα ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν τους τετράποδους φίλους σας. Πού, πώς και... με πόσα.
Τετράποδες… διακοπές

Ένας από τους συνηθέστερους ”εφιάλτες” των απανταχού ζωόφιλων είναι να ανακαλύπτουν λίγες μόνο ημέρες πριν φύγουν για διακοπές πως την ίδια περίοδο θα λείπουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί από την πόλη –πράγμα όχι σπάνιο, αν αναλογιστεί κανείς τη ”μόδα” των αυγουστιάτικων αδειών.

Οι λύσεις σε αυτή την περίπτωση είναι δύο: είτε παίρνετε το κατοικίδιό σας μαζί στις διακοπές είτε, αν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό (όπως το ότι στο ξενοδοχείο που έχετε κλείσει δεν επιτρέπονται τα ζώα) το αφήνετε σε κάποιο εξειδικευμένο ξενοδοχείο ζώων.

Ευτυχώς, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και πανσιόν ζώων, τα οποία, έναντι ενός μικρού αντιτίμου, θα εξασφαλίσουν στους τετράποδους φίλους σας στέγη, συντροφιά, ασφάλεια και σωστή διατροφή.

Το κόστος παραμονής του κατοικιδίου σας σε κάποιο ξενοδοχείο κυμαίνεται από 7 έως 15 ευρώ την ημέρα για τις γάτες και από 15 έως 20 ευρώ για τους σκύλους –ανάλογα με το μέγεθός του και το ξενοδοχείο στο οποίο θα επιλέξετε να το αφήσετε. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης τιμής, αν η παραμονή είναι πολυήμερη.

Οι χώροι φιλοξενίας είναι, στην πλειοψηφία τους, κατάλληλα διαμορφωμένοι, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι ιδανικές συνθήκες υγιεινής, ασφαλείας και διαμονής.

Για να το διαπιστώσετε, βέβαια, ιδίοις όμασι μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με τους υπεύθυνους λειτουργίας, για να δείτε το χώρο πριν αποφασίσετε να κρατήσετε μια θέση για το ζωάκι σας. Καλό, μάλιστα, θα ήταν, αν διαθέτετε την πολυτέλεια χρόνου, να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα ξενοδοχεία, προκειμένου να αποφασίσετε ποιο είναι το καταλληλότερο για το ζωάκι σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν η διαμονή είναι σε κλουβιά, αυτά είναι αρκετά ευρύχωρα, ενώ το κάθε ζωάκι μένει στο δικό του κλουβί και βγαίνει έξω τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Πολλά ξενοδοχεία, όπως το Del Vento Margio, έχουν προβλέψει ειδικούς χώρους για περίπατο και παιχνίδι, όπως και καθημερινό βούρτσισμα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Η διατροφή συνίσταται κυρίως σε ξηρά τροφή και κονσέρβες, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που αναλαμβάνει να μαγειρεύει, σε περίπτωση που θέλετε το ζωάκι σας να τρώει κάτι συγκεκριμένο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μείνει το κατοικίδιό σας σε έναν τέτοιο χώρο είναι να έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια, τόσο για τη δική του ασφάλεια όσο και για αυτή των ”συγκατοίκων” του. Για τον ίδιο λόγο, καλό θα ήταν να αφήσετε στους υπευθύνους των ξενοδοχείων το τηλέφωνο του κτηνιάτρου που παρακολουθεί το κατοικίδιό σας. Αρκετά ξενοδοχεία συνεργάζονται επί μονίμου βάσεως με κτηνιάτρους, ή διαθέτουν εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο χώρο, το οποίο θα αναλάβει να φροντίσει το κατοικίδιό σας σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού.

Εμείς θα συνιστούσαμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους σκύλους, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη διαθέσιμου χώρου για βόλτες και παιχνίδι, να επιλέξετε ένα όσο το δυνατόν πιο ”εξοχικό” ξενοδοχείο. Τα μεγαλύτερα από αυτά βρίσκονται λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε περιοχές που εξασφαλίζουν άνεση χώρου και φυσικό τοπίο.

Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για τη διαμονή των κατοικιδίων σας είναι τα εξής.

Del Vento Margio, Άγιος Στέφανος, τηλ.: 22950 23791, 6944511003

Kanellos Kennel, Λεωφ. Σπάτων 208, Σπάτα, τηλ.: 210 6666710

Avra Farm, 72ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, τηλ.: 210 2527551

Kraft Hill, Αυλώνα Αττικής, τηλ.: 22950 29939, 210 8049444, 6932359616

Casa di Coco, 41ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, Μάνδρα, τηλ.: 22930 22821

Marathon Land, 37ο χλμ. Μαραθώνος, Μαραθώνας, τηλ.: 22940 56420.

Pallini Kennels, 19ο χλμ. Μαραθώνος, Παλλήνη Αττικής, τηλ.: 210 6039351, 210 6038800.

Four Feet, Καραμανλή 14, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8942945

Pet City, Λεωφ. Βουλιαγμένης 72, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9640801

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v