Χαμένη γάτα βρέθηκε μετά από 9 χρόνια

Η πιο γλυκιά ιστορία που θα διαβάσεις σήμερα έχει για πρωταγωνίστρια μια γάτα πραγματικά εφτάψυχη, που βρέθηκε πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.
Χαμένη γάτα βρέθηκε μετά από 9 χρόνια
Η Susan Moore ήταν βέβαιη πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ την γάτα της, η οποία εξαφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια από το ράντσο της στο Clovis της Καλιφόρνια. Η ίδια και ο σύζυγός της, Brian Ellison, ήταν πολύ δεμένοι με την Harriet, τη γάτα που είχαν υιοθετήσει από μωρό και ζούσε μαζί τους για τρία χρόνια. Όταν οι προσπάθειές τους να τη βρουν δεν απέδωσαν καρπούς, υπέθεσαν πως πιθανότατα η Harriet θα είχε πέσει θύμα κάποιου από τα πεινασμένα κογιότ που αφθονούν στην περιοχή.

Φαντάζεσαι λοιπόν την έκπληξή της όταν στις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου, 9 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση εκείνη, χτύπησε το τηλέφωνο και κάποιος είπε στη Susan πως βρήκε τη γάτα της. «Τη γάτα μου;» ρώτησε εκείνη απορημένη. «Μάλιστα, έχουμε την γάτα σας, την Harriet» είπε η υπάλληλος του καταφυγίου ζώων στο Hayden. «Μάλλον πήρατε λάθος αριθμό» απάντησε η Susan. «Και πού είναι το Hayden; Στην Καλιφόρνια;».

Η υπάλληλος της είπε πως σκάναρε το τσιπάκι της Harriet, το οποίο είχε τα στοιχεία της Susan και το τηλέφωνο του σπιτιού της. Και πως το Hayden είναι στο Αϊντάχο –περίπου 17 ώρες οδήγησης από το σπίτι της Susan. «Έπαθα σοκ» δήλωσε η πλέον πανευτυχής γατομαμά. «Μακάρι να μπορούσε να μιλήσει, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πώς στην ευχή έφτασε στο Αϊντάχο».

Το πώς κατάφερε η Harriet να επιβιώσει σχεδόν μια δεκαετία θα παραμείνει για πάντα μυστήριο, ωστόσο η Susan και ο σύζυγός της έχουν μερικές θεωρίες. Σύμφωνα με την επικρατέστερη, κάποιος στην Καλιφόρνια την βρήκε και την κράτησε στο σπίτι του, αργότερα μετακόμισε στο Αϊντάχο και την πήρε μαζί του, κι εκείνη προφανώς το έσκασε και πάλι από το σπίτι.

Μετά το αρχικό σοκ, η Susan ζήτησε από τον αδερφό της, που ζει στο Lewiston του Αϊντάχο να πάρει την Harriet από το καταφύγιο και να την φέρει αεροπορικώς στην Καλιφόρνια. Μετά από λίγο όμως συνειδητοποίησε πως η γατούλα, που τώρα είναι αισίως 13 χρονών, λείπει από το σπίτι της τόσα χρόνια που είναι πιθανό να μην την θυμάται καν.

Τελικά, την Harriet υιοθέτησε η 75χρονη εθελόντρια του καταφυγίου, Maureen Wright, η οποία ερωτεύτηκε την εφτάψυχη γάτα με το που την είδε, και αφού ζήτησε την συγκατάθεση της Susan, την πήρε στο σπίτι της όπου κάνει παρέα με τέσσερις ακόμα υιοθετημένες γατούλες και τέσσερα σκυλιά.

Με πληροφορίες από τη Washington Post 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v