Θησαύριζε πουλώντας γατάκια σπάνιας ράτσας στο διαδίκτυο

Επιτήδειος προσπάθησε να πουλήσει νεογέννητα γατάκια ράτσας βάζοντας αγγελία στο internet, και συνελήφθη από την Αστυνομία.
Θησαύριζε πουλώντας γατάκια σπάνιας ράτσας στο διαδίκτυο
Μια απίστευτη ιστορία έφερε στο φως ο Σύλλογος «Η προστασία των ζώων» στα Χανιά, στην οποία επιτήδειος φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει γατάκια ράτσας βάζοντας αγγελία στο ίντερνετ.

Οι άνθρωποι του συλλόγου απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου που διερεύνησε την καταγγελία και επιβεβαίωσε την παρανομία.

Το άτομο που πουλούσε τα ζώα συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 3.000€ για παράνομη πώληση ζώων συντροφιάς.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Η προστασία των ζώων» σε ανάρτησή του στο Facebook, «ανάμεσα στα ζώα που κατασχέθηκαν ήταν και οι -μόλις 3 μηνών- γατούλες της φωτογραφίας, ράτσας Scottish Straight και Scottish Fold, που αποδόθηκαν στο σύλλογό μας με εισαγγελική εντολή».

Τώρα τα γατάκια ψάχνουν τις οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν, φυσικά χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα.

«Για τις όμορφες γατούλες αναζητούμε κατάλληλες οικογένειες» αναφέρει ο Σύλλογος στην ανάρτηση. «Θα δοθούν αποκλειστικά για μέσα στο σπίτι με όλα όσα ορίζει ο νόμος περί υιοθεσίας ζώων συντροφιάς και την προϋπόθεση στείρωσης στην κατάλληλη ηλικία. Θα προτιμηθούν άνθρωποι που έχουν ήδη υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζωάκι της πόλης μας ή είναι διατεθειμένοι να το κάνουν τώρα μαζί με τις γατούλες».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v