Λίμνη Μπελέτσι: Διασώθηκε πάπια με σφηνωμένο κουτί αναψυκτικού

Φιλοζωικοί σύλλογοι σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ κατάφεραν να σώσουν τη ζωή πάπιας στην Πάρνηθα.
Λίμνη Μπελέτσι: Διασώθηκε πάπια με σφηνωμένο κουτί αναψυκτικού
Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια μιας αξιαγάπητης πάπιας που βρέθηκε στη Λίμνη Μπελέτσι της Πάρνηθας με κομμάτι από κουτάκι αναψυκτικού σφηνωμένο στο ράμφος της.

Χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των φιλόζωων, και τη συνδρομή πυροσβεστών και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, η πάπια τώρα αναρρώνει στα χέρια των ειδικών του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Την πάπια εντόπισαν την Δευτέρα οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής, που προσπάθησαν να την πιάσουν για να την βοηθήσουν, καθώς δεν μπορούσε να τραφεί εξαιτίας του κομματιού από το αλουμινένιο κουτί που είχε καρφωθεί στο ράμφος της.

Η προσπάθειά τους αρχικά αποδείχτηκε άκαρπη, αλλά τελικά την Τρίτη κατάφεραν, με τη βοήθεια κλιμακίου της ΕΜΑΚ, να την πιάσουν και να την σώσουν. «Η επιμονή και οι δεξιότητές τους έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήταν εμπειρία ζωής για όσους τους βλέπαμε να προσπαθούν, γιατί όλοι ξέραμε ότι αν το ζώο δεν πιανόταν δεν θα ζούσε», ανέφεραν σε ανάρτηση οι Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής, ευχαριστώντας τους άνδρες της ΕΜΑΚ και όλους όσοι συνέδραμαν στη διάσωση της πάπιας.

Το αλουμινένιο κομμάτι που είχε σφηνώσει στο ράμφος της αφαιρέθηκε, σύμφωνα όμως με ποστ της ANIMA «έχει προκαλέσει μια αρκετά σοβαρή πληγή στο ράμφος και στη γλώσσα της πάπιας, που θα μείνει λίγο καιρό στην ΑΝΙΜΑ για να αναρρώσει».

«Τα σκουπίδια του πολιτισμού μας γίνονται παγίδες για τους υπόποιπους συγκατοίκους μας. Αλλά μιας και σώθηκε χάρη στην ευαισθησία ανθρώπων, δεν είναι χαμένη η υπόθεση...», επισημαίνει η ΑΝΙΜΑ στην ανάρτησή της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v