Δελφίνια σχηματίζουν τείχος και σώζουν κολυμβητή από καρχαρία

Βρετανός κολυμβητής σώθηκε από μεγάλο λευκό καρχαρία, όταν ένα κοπάδι δελφινιών ήρθε και σχημάτισε τείχος γύρω του.
Δελφίνια σχηματίζουν τείχος και σώζουν κολυμβητή από καρχαρία
Στην είδηση που θα σου φτιάξει την ημέρα, ο Βρετανό Άνταμ Γουόκερ από το Νότινγκχαμ σώθηκε από επίθεση καρχαρία, όταν ένα κοπάδι δελφινιών που κολυμπούσαν μαζί του σχημάτισαν προστατευτικό τείχος γύρω του και δεν άφησαν τον καρχαρία να περάσει.

Ο Άνταμ κολυμπούσε στη Νέα Ζηλανδία, στην διάσημη διαδρομή-πρόκληση για τους κολυμβητές στο Στενό του Κουκ, που έχει συνολικό μήκος 25 χιλιομέτρων. Πλησίαζε προς το τέλος της διαδρομής, όταν ξαφνικά είδε έναν λευκό καρχαρία μήκους σχεδόν δύο μέτρων να κολυμπά από κάτω του.

«Έτυχε να κοιτάξω κάτω και είδα τον καρχαρία λίγα μόλις μέτρα από κάτω μου», εξήγησε ο Άνταμ στο βιντεάκι που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube. «Προσπάθησα να μην πανικοβάλλομαι και να μείνω προσηλωμένος στον στόχο μου».

Και τότε έγινε το απίστευτο: Τα δελφίνια που κολυμπούσαν μαζί του σχημάτισαν κύκλο γύρω του όταν ο καρχαρίας πλησίασε, προστατεύοντάς τον από τυχόν επιθέσεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι με προστάτευαν και με καθοδηγούσαν στο σπίτι», είπε στο Marlborough Express. «Αυτό το κολύμπι θα το θυμάμαι για πάντα».

Το να σχηματίζουν κοπάδια είναι ο βασικό τρόπος αλληλοπροστασίας των δελφινιών από τις επιθέσεις καρχαριών. Το αν εκείνη την στιγμή είχαν όντως σκοπό να προστατεύσουν τον Άνταμ δεν είναι προφανώς ξεκάθαρο –το σίγουρο πάντως είναι ότι αποθάρρυναν τον καρχαρία, ο οποίος απομακρύνθηκε.

«Δεν μπορώ να πω αν τα δελφίνια ήρθαν για να με βοηθήσουν, καθώς δεν μπορούν να μου μιλήσουν, ωστόσο μπορώ να πω ότι μετά από λίγα λεπτά ο καρχαρίας εξαφανίστηκε και τα δελφίνια έμειναν μαζί μου για άλλα 50 λεπτά, κάτι που ήταν καταπληκτική εμπειρία», είπε ο Άνταμ.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι είχε συναντήσει καρχαρίες ενώ κολυμπούσε σε άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ βρισκόταν στη Χαβάη και στο κανάλι Tsugaru στην Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι η καλύτερη προσέγγιση όταν συναντάς έναν καρχαρία είναι να μην πανικοβάλλεσαι.Πηγή: Daily Mail
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v