Λαμπραντόρ σε ειδική αποστολή διάσωσης παιδικών ψυχών

Οκτώ γλυκύτατα λαμπραντόρ επιστρατεύονται για να στηρίξουν τους επιζώντες του μακελειού στο Τέξας.
Λαμπραντόρ σε ειδική αποστολή διάσωσης παιδικών ψυχών
Μετά την τραγωδία στο Uvalde του Τέξας, όπου 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μαζικό πυροβολισμό στο Δημοτικό Σχολείο Robb, πολλά σκυλιά παρηγοριάς στάλθηκαν στην περιοχή για να στηρίξουν τους επιζώντες και τους πρώτους ανταποκριτές.

Την Τετάρτη, η οργάνωση Lutheran Church Charities (LCC) K-9 Ministries, γνωστή για την παροχή σκύλων συντροφιάς σε όσους επλήγησαν από καταστροφές, έστειλε οκτώ Golden Retriever για να στηρίξουν τους επιζώντες.

Τα σκυλιά, ηλικίας τριών έως εννέα ετών, έφτασαν στο Uvalde λιγότερο από 24 ώρες μετά την επίθεση, ταξιδεύοντας από το Όστιν του Τέξας.



«Βλέπουμε πολύ σοκ, κλάματα, [παιδιά] στεναχωρημένα, ειδικά την επόμενη μέρα μετά από έναν μαζικό πυροβολισμό», είπε στο Good Morning America η Bonnie Fear, συντονίστρια αντιμετώπισης κρίσεων του LCC. «Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να επεξεργαστούν ή να ακούσουν ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Έτσι, απλώς εμφανιζόμαστε με τα σκυλιά».

«Ακούμε αν μιλάνε», πρόσθεσε. «Είμαστε σιωπηλοί. Αφήνουμε τα σκυλιά να συνδεθούν με τους ανθρώπους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους εκείνη τη στιγμή. Δεν είμαστε σύμβουλοι, επομένως είμαστε απλώς παρόντες, στεκόμαστε μαζί τους στη θλίψη τους».



Η Fear δήλωσε ότι το LCC σχεδιάζει να βάλει τα σκυλιά να παρευρεθούν στη μαζική αγρυπνία στο Uvalde και να επισκεφθούν το αστικό κέντρο της κοινότητας, όπου μπορούν να συνδεθούν με το σχολικό προσωπικό και τους μαθητές, τους πρώτους ανταποκριτές και τις οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων.

Η οργάνωση παρείχε επίσης υποστήριξη σκύλων σε προηγούμενους μαζικούς πυροβολισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πυροβολισμού το 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Newtown του Κονέκτικατ, που άφησε νεκρούς 20 μαθητές της πρώτης τάξης και έξι εκπαιδευτικούς.



Πηγή: People 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v