Τα κουνούπια προτιμούν αυτούς τους 4 τύπους ανθρώπων

Αθλητές και έγκυοι είναι μεταξύ των ανθρώπων που προτιμούν τα κουνούπια να τσιμπάνε, λένε οι έρευνες.
Τα κουνούπια προτιμούν αυτούς τους 4 τύπους ανθρώπων
Έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι υπάρχουν σε κάθε παρέα άτομα που τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπάνε; Αν έχεις κι εσύ αυτόν τον φίλο που κάνει τον… κουνουποδιώχτη για όλους τους υπόλοιπους, ή ακόμα χειρότερα αν είσαι εσύ αυτός, σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει τα κουνούπια να κάνουν διακρίσεις στο γεύμα τους. Και η επιστήμη είναι εδώ για μια ακόμα φορά, και σου έχει την απάντηση για τους τέσσερις τύπους ανθρώπων που φαίνεται να προτιμά ο κώνωψ ο ανωφελής.

Οι έγκυοι

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το αέριο που εκπνέουμε, για να βρουν τους στόχους τους. Παραδόξως, μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους από σχεδόν 50 μέτρα μακριά. Σύμφωνα με τον Sujay Dutta, MD, γιατρό μολυσματικών ασθενειών στο Los Robles Hospital & Medical Center, οι πιο ογκώδεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, εκπέμπουν περισσότερο CO2 από ένα άτομο μέσου μεγέθους, πράγμα που τους καθιστά καλύτερο στόχο για τσιμπήματα. Τα κουνούπια μπορούν επίσης να αισθανθούν υψηλότερες εσωτερικές θερμοκρασίες, κάτι που συνδέεται με την εγκυμοσύνη.

Οι πότες

Όλοι απολαμβάνουμε μια παγωμένη μπύρα στο θερινό σινεμά, αλλά προσοχή: Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες να σε τσιμπήσει κουνούπι. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι τι προσελκύει τα κουνούπια στο ποτό, αλλά ορισμένοι το συνδέουν με το γεγονός ότι το ποτό μπορεί να αυξήσει την εσωτερική θερμοκρασία.

Το αλκοόλ φαίνεται να είναι το μόνο τρόφιμο ή ποτό που προσελκύει τα κουνούπια, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχουν τροφές που τα απωθούν: Η Dutta λέει ότι τα γιατροσόφια περί κατανάλωσης σκόρδου ή μπανάνας για να αποτρέψουμε τα κουνούπια είναι απλώς μύθοι.

Οι αθλητές

Τα κουνούπια αγαπούν τον ιδρώτα. Ελκύονται από τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στον ιδρώτα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι εάν σκοπεύετε να παίξετε ένα υπαίθριο άθλημα ή δραστηριότητα.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να είστε δραστήριοι σε εξωτερικούς χώρους, η Dutta λέει να διατηρήσετε τη σωστή ενυδάτωση για να μειώσετε τις χημικές ουσίες στον ιδρώτα σας. «Αν ενυδατώνεστε, ο ιδρώτας σας θα είναι πιο αραιωμένος».

Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο

Η ομάδα αίματος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που αυξάνει τα τσιμπήματα κουνουπιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κουνούπια έχουν 83% περισσότερες πιθανότητες να προσγειωθούν σε άτομα με τύπο Ο σε σχέση με άτομα με αίμα τύπου Α, Β ή ΑΒ. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι τα τυχερά, καθώς έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να τσιμπηθούν.

Πηγή: ShareCare 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v