Ουκρανία: Πέθαναν από ασιτία περισσότερα από 300 σκυλιά σε καταφύγιο ζώων

Εκατοντάδες σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά σε καταφύγιο ζώων στην Ουκρανία, αφού Ρώσοι στρατιώτες τα κλείδωσαν στα κλουβιά τους για εβδομάδες.
Ουκρανία: Πέθαναν από ασιτία περισσότερα από 300 σκυλιά σε καταφύγιο ζώων
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το καταφύγιο UAnimals στην Μποροντιάνκα, βόρεια του Κιέβου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι Ρώσοι στρατιώτες κλείδωσαν περίπου 485 σκυλιά στα κλουβιά τους, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα ζώα αφέθηκαν χωρίς φαγητό και νερό μέχρι τις 1 Απριλίου, μέχρι να καταφέρει να επιστρέψει το προσωπικό του καταφυγίου όταν αποχώρησαν οι Ρώσοι στρατιώτες.

Υλικό, που δημοσιεύτηκε στα σόσιαλ μίντια, δείχνει τους εργαζόμενους να στοιβάζουν έναν τεράστιο σωρό από νεκρά κυνηγόσκυλα, ενώ λόγω έλλειψης τροφής κάποια είχαν αρχίσει να τρώνε άλλα νεκρά σκυλιά.

Μόλις 150 από τα 485 σκυλιά βρέθηκαν ζωντανά όταν επέστρεψε το προσωπικό και 27 μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικούς κτηνιάτρους.

Η UAnimals ανακοίνωσε έκτοτε στα social media ότι θα δώσει 50.000 γρίβνα (σχεδόν 1.500 ευρώ) σε οποιονδήποτε προσφέρεται να διασώσει κάποια από τα ζώα που επέζησαν, ενώ άσκησε κριτική στην διεύθυνση του κτηνιατρείου του Κιέβου λέγοντας ότι δεν οργάνωσε την κατάλληλη φροντίδα ή την εκκένωση του καταφυγίου.

Αν και το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα ζώα όσο η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρώσων, το καταφύγιο UAnimals ανακοίνωσε στα social media ότι είχε καταθέσει μήνυση ζητώντας να διερευνηθούν οι θάνατοι ως εγκλήματα κακοποίησης ζώων.

Υποστηρίζει επίσης ότι η επικεφαλής του κτηνιατρείου του Κιέβου, Natalya Mazur, ήταν υπεύθυνη για την παροχή φροντίδας στα ζώα κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου και ότι είχε αφήσει μόνο έναν άνθρωπο να φροντίζει όλα τα σκυλιά.

Η UAnimals είπε ότι το συγκεκριμένο άτομο άφησε τα σκυλιά να πεθάνουν «βασανιστικά» και απαίτησε να αντικατασταθεί η Natalya Mazur, καθώς «δεν θα πρέπει να αλληλεπιδρά με ζώα στο μέλλον».

UAnimals заявляє до поліції через загибель тварин у притулку Бородянки та закликає КМДА змінити голову КП

 

💔Декілька...

Posted by UAnimals on Tuesday, 5 April 2022


Διαφορετικά πλάνα, που ανάρτησε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Anton Gerashchenko, δείχνουν μερικά από τα ζωντανά σκυλιά να γαβγίζουν τρομοκρατημένα στα μέλη του προσωπικού του καταφυγίου, ενώ έμπαιναν στα κλουβιά και έβλεπαν για πρώτη φορά τα νεκρά ζώα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v