Τα λαμπραντόρ είναι η πιο δημοφιλής ράτσα σκυλιών παγκοσμίως

Αν αναρωτιόσουν ποιο απ’ όλα τα υπέροχα σκυλάκια είναι το πιο αγαπητό στον κόσμο, το American Kennel Club έχει την απάντηση.
Τα λαμπραντόρ είναι η πιο δημοφιλής ράτσα σκυλιών παγκοσμίως
Το American Kennel Club κυκλοφόρησε την ετήσια λίστα του με τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων και, για 31η συνεχή χρονιά, το Labrador retriever βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Κάθε χρόνο, το AKC, ένα μη κερδοσκοπικό μητρώο καθαρόαιμων σκύλων στις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τα δεδομένα του για να συντάξει τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ράτσες. Φέτος, δίπλα στα αξιολάτρευτα λαμπραντοράκια βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις το γαλλικό μπουλντόγκ, το γκόλντεν ριτρίβερ και ο γερμανικός ποιμενικός.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ανατροπές στην κατάταξη. Το κανίς έφτασε στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά από το 1997, ξεπερνώντας το μπουλντόγκ. Και το σπάνιελ, ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος, ανέβηκε 24 ολόκληρες θέσεις φτάνοντας στο νούμερο 136.

Το Biewer terrier, ένα μακρυμάλλικο, μικροσκοπικό σκυλάκι που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από το AKC το 2021, έκανε το ντεμπούτο του στην κατάταξη στο νούμερο 83.

Η πρώτη δεκάδα για το 2021 διαμορφώνεται ως εξής:

1. Λαμπραντόρ ριτρίβερ
2. Γαλλικό μπουλντόγκ
3. Γκόλντεν Ριτρίβερ
4. Γερμανικός ποιμενικός
5. Κανίς
6. Μπουλντόγκ
7. Μπιγκλ
8. Ροτβάιλερ
9. Γερμανικό πόιντερ
10. Ντάτσχουντ (λουκανόσκυλο)

Στην τελευταία θέση από τις 197 συνολικά ράτσες βρέθηκε το νορβηγικό lundehund, μια σπάνια ράτσα σκύλων που απειλήθηκε μάλιστα με εξαφάνιση τη δεκαετία του 1930. Το όνομα του σκύλου κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «puffin-ό-σκυλο». Ιστορικά, αυτά τα σκυλιά εκπαιδεύονταν να σκαρφαλώνουν σε βραχώδεις βράχους και να κυνηγούν τα χαρακτηριστικά πουλιά puffin (φρατέρκουλες τα λέμε στα ελληνικά) στα νησιά Lofoten, ένα απομακρυσμένο αρχιπέλαγος στη Νορβηγία.

Το Labrador retriever δεν ήταν πάντα ένα τυπικό οικιακό κατοικίδιο, σύμφωνα με το AKC. Η φυλή αναπτύχθηκε για πρώτη φορά ως σκύλος εργασίας στην καναδική επαρχία Newfoundland and Labrador για να βοηθήσει τους ψαράδες. Στις αρχές του 1800, Βρετανοί ευγενείς που επισκέπτονταν τον Καναδά τα αγάπησαν και πήραν μερικά μαζί τους όταν γύρισαν στην Αγγλία. Το AKC κατέγραψε το πρώτο του λαμπραντόρ το 1917 και από το 1991 η ράτσα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης δημοτικότητας, χάρη στην ευελιξία και την χαλαρή ιδιοσυγκρασία τους. Τα λαμπραντοράκια είναι επίσης δημοφιλείς σκύλοι-οδηγοί και διασώστες, καθώς μπορούν εύκολα να εκπαιδευτούν για να εκτελούν ποικιλία εργασιών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v