Χιλιάδες ψαρόνια σχηματίζουν μια φάλαινα στον αέρα

Μια μαγική εικόνα κατέγραψε ο φακός ενός παρατηρητή πουλιών στη Μεγάλη Βρετανία πριν από λίγες μέρες.
Χιλιάδες ψαρόνια σχηματίζουν μια φάλαινα στον αέρα
Χιλιάδες ψαρόνια απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη φωτογράφου σε μια συναρπαστική εναέρια επίδειξη να σχηματίζουν μια… φάλαινα.

Ο γεωργός και παρατηρητής πουλιών Ντέιβιντ Κάζινς, 61 ετών, εντόπισε το σμήνος στον Εθνικό Δρυμό Leighton Moss κοντά στο χωριό Σίλβερντεϊλ του Λανκασάιρ, στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα σμήνη σαν αυτό σχηματίζονται όταν μεγάλοι αριθμοί ψαρονιών, που είναι πλέον σπάνια, πετούν μαζί την ώρα που ξυπνούν, κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Οι αριθμοί των ψαρονιών έχουν μειωθεί ραγδαία από τη δεκαετία του 1970 και σήμερα βρίσκονται στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων πτηνών.

Τα πουλιά συχνά συγκεντρώνονται και «εκτελούν εναέρια ακροβατικά» για να μπερδέψουν τα αρπακτικά και να κρατηθούν ζεστά στον πιο κρύο καιρό, αναφέρει ο Οργανισμός διαχείρισης προστατευμένων τοποθεσιών της Βρετανίας, RSPB

Ο κ. Cousins είπε ότι παρατηρούσε τις μετακινήσεις του σμήνους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και ότι αυτήν την φορά παρατήρησε έναν πετρίτη και ένα βαλτόβιλο που ώθησαν το σμήνος σε σφιχτό σχηματισμό.

«Το βράδυ της Κυριακής το σμήνος ήταν ιδιαίτερα μεγάλο», δήλωσε στο BBC. «Πετούσαν σε στροβιλιζόμενη μάζα που είχε σχήμα θαλάσσιου θηλαστικού ή ψαριού».

Πηγή: BBC 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v