Λυκοσκυλίτσα οδηγεί την Αστυνομία στον τραυματισμένο άνθρωπό της

Η πανέξυπνη Τίνζλεϊ κατάφερε ολομόναχη να οδηγήσει την Αστυνομία στο σημείο όπου βρισκόταν τραυματισμένος μετά από τροχαίο ο άνθρωπός της.
Λυκοσκυλίτσα οδηγεί την Αστυνομία στον τραυματισμένο άνθρωπό της
Κυρίες και κύριοι, να σας συστήσουμε την Τίνζλεϊ, την ηρωίδα της ημέρας. Η Τίνζλεϋ είναι ένας θηλυκός γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας ενός έτους, η οποία κατάφερε με την εξυπνάδα της να οδηγήσει την αστυνομία στο σημείο όπου βρισκόταν τραυματισμένος μετά από τροχαίο ο άνθρωπός της, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και εμφάνιζε συμπτώματα υποθερμίας.

Η Τίνζλεϊ, που λέτε, βρέθηκε μόνη της το βράδυ της Δευτέρας να τρέχει σε αυτοκινητόδρομο στα σύνορα των πολιτειών Νιου Χάμσιρ και Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Οδηγοί που την είδαν κάλεσαν την Αστυνομία, και αμέσως μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, η Τίνζλεϋ άρχισε να τρέχει μπροστά τους, οδηγώντας τους στο Βερμόντ, σε σημείο του δρόμου όπου το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου ήταν σπασμένο κι ένα φορτηγάκι είχε βγει από τον δρόμο και ανατραπεί.

Ο οδηγός του, το αφεντικό της σκυλίτσας, όπως και άλλο ένα πρόσωπο, είχαν εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο, είχαν τραυματιστεί και άρχιζαν να εμφανίζουν σημάδια υποθερμίας.

«Έγινε γρήγορα προφανές ότι η Τίνζλεϊ οδήγησε (τους αστυνομικούς) στον τόπο του ατυχήματος και στους τραυματίες», έγραψε η αστυνομία του Νιου Χάμσιρ σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Μπόρεσαν να καταλάβουν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους δείξει κάτι, διότι δεν σταματούσε να τους ξεφεύγει, αλλά χωρίς να φεύγει τελείως», αφηγήθηκε ο αστυνομικός Ντάνιελ Μπολντάσαρ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WCVB.

«Ήταν σαν να τους έλεγε ‘ακολουθήστε με, ακολουθήστε με’. Και το έκαναν - και, προς μεγάλη τους έκπληξη, είδαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα να έχει σπάσει και κοιτώντας κάτω, προς την κατεύθυνση που κοίταζε το σκυλί, δεν πίστευαν στα μάτια τους».

«Το συγκρίνω λιγάκι, για όσους το θυμούνται, με ιστορία από την (τηλεοπτική σειρά) Λάσι, μόνο που αυτό έγινε στην πραγματική ζωή, όπου κόσμος έχει πρόβλημα και το σκυλί πάει να βρει βοήθεια και την οδηγεί εκεί που πρέπει», πρόσθεσε.

Όταν έφθασαν οι νοσηλευτές των πρώτων βοηθειών και άρχισαν να προσφέρουν φροντίδες στους τραυματίες, η Τίνζλεϊ «καθόταν ήρεμη» πλάι στον άνθρωπό της, όπως αφηγείται ο Τζακ Χέτζις, πυραγός του πυροσβεστικού σώματος του Χάρτφορντ.

Ο ιδιοκτήτης του αφοσιωμένου λυκόσκυλου, ο Καμ Λόντρι, που τελικά δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό, είπε πως η Τίνζλεϊ είναι «η μικρή μου φύλακας άγγελος», περιγράφοντας ως «θαύμα το ότι είχε το είδος της ευφυΐας που χρειαζόταν για να κάνει αυτό που έκανε».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v