Εθεάθη ελάφι σε αυλή σπιτιού στο Μενίδι

Ένα ελάφι από την Πάρνηθα αποπροσανατολίστηκε και κατέληξε σε αυλή σπιτιού στο Μενίδι.
Εθεάθη ελάφι σε αυλή σπιτιού στο Μενίδι
Μία απρόσμενη επίσκεψη δέχτηκε ένοικος σπιτιού στο Μενίδι όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/12) είδε ένα ελάφι να περιφέρεται αυλή του. Το ελάφι από την Πάρνηθα, προφανώς αποπροσανατολισμένο φαίνεται να πήδηξε τον φράχτη του σπιτιού και να εγκλωβίστηκε για πολλές ώρες στον κήπο.

Ο ένοικος, όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δασαρχείο ώστε να απομακρύνει με ασφάλεια το ζώο, ωστόσο μόνο η Άμεση Δράση απάντησε στις κλήσεις του.

Ο ίδιος ευτυχώς σκέφτηκε η «απελευθέρωση» του ζώου από την αυλή θα εγκυμονούσε κινδύνους για το ίδιο, αλλά και για τους πεζούς και τα αυτοκίνητα, επομένως οι αρχές θα πρέπει να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή του.

Το ζώο παρέμεινε στην αυλή για τουλάχιστον έξι ώρες, ενώ ο άνδρας, όπως είπε, του έδωσε τροφή, αν και το ελάφι έφαγε και ορισμένα από τα φυτά που βρίσκονταν στο σπίτι.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να αντικρίσει το «ασυνήθιστο θέαμα», ωστόσο επειδή το ελάφι είναι σε κατάσταση στρες καθότι δεν βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, ειδικοί ζήτησαν από όλους να απομακρυνθούν από το οπτικό πεδίο του, ώστε να ηρεμήσει, μέχρι να οργανωθεί η επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνσή του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v