Διάσωση σκύλων από το καταφύγιο των βασανιστηρίων: Πώς να βοηθήσετε

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης κακοποιημένων σκυλιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Μαρκόπουλο Αττικής. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε.
Διάσωση σκύλων από το καταφύγιο των βασανιστηρίων: Πώς να βοηθήσετε
Σοκ προκάλεσαν στους φιλόζωους ανά την Ελλάδα οι τραγικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες από το καταφύγιο που διατηρεί ο Δήμος Ζηρού, κοντά στην Πρέβεζα, με τα αδέσποτα σκυλάκια του να ζουν σε πραγματικά άθλιες συνθήκες.

Στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, πολλά από τα ζώα φαίνονται άρρωστα και υποσιτισμένα, ενώ ο χώρος φιλοξενίας τους δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις για καταφύγιο: Τα υποπώδη «σπιτάκια» των σκύλων ήταν φτιαγμένα από ξύλινες παλέτες και καλυμμένα με πλαστικές σακούλες για «προστασία» από την βροχή.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις, βέβαια, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Η Α little shelter και η Dogs' Voice ανέλαβαν δράση, οργανώνοντας μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 97 σκύλοι έχουν μεταφερθεί στην προσωρινή δομή που στήθηκε στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και λαμβάνουν φαγητό, φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αν θέλεις να βοηθήσεις το τιτάνιο έργο τους, συμπλήρωσε αυτήν εδώ την φόρμα (είναι απαραίτητη για να οργανωθεί σωστά η προσέλευση των εθελοντών και να αποφευχθεί ο συνωστισμός) και αφού σου δώσουν ημερομηνία και ώρα, ακολούθησε τις οδηγίες για να πας απευθείας εδώ. Οι ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι για καθαριότητα του χώρου, σίτιση των σκυλιών και προαυλισμό.

Στο πλευρό των δύο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων βρίσκεται και η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, που έχει ήδη ξεκινήσει να φροντίζει τα ζωάκια. Πολλά από αυτά είναι κιόλας πολύ καλύτερα, ορισμένα έχουν τσιπαριστεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί, ενώ κάποια κουτάβια μπορούν να υιοθετηθούν.

Περισσότερα στους λογαριασμούς της A Little Shelter και της Dogs’ Voice στο Instagram.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v