Πώς να βοηθήσεις τα πυρόπληκτα ζώα

Τα ζωάκια που βρέθηκαν στον δρόμο μετά την εφιαλτική φωτιά στη Βαρυμπόμπη χρειάζονται την βοήθειά σου μέχρι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους.
Πώς να βοηθήσεις τα πυρόπληκτα ζώα
Αν μένεις στην Αττική και έχεις χώρο και χρόνο να φιλοξενήσεις προσωρινά ένα από τα πυρόπληκτα κατοικίδια που βρέθηκαν τρομαγμένα στους δρόμους της Βαρυμπόμπης συμπλήρωσε άμεσα αυτήν εδώ την φόρμα.

Την γιγάντια επιχείρηση διάσωσης των άτυχων τετράποδων έχει αναλάβει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs' Voice με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς. Οι εθελοντές του οργανισμού κάνουν τεράστιο αγώνα για να επανενωθούν τα ζωάκια με τις οικογένειές τους, αλλά και για να φιλοξενηθούν σε ασφαλή σημεία μέχρι να γίνει αυτό.

Όσοι έχασαν ζωάκι στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης, χρειάζεται να στείλουν την φωτογραφία του, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και μια σύντομη περιγραφή στο [email protected].

Οι εθελοντές κάνουν έκκληση για φιλοξενίες καθώς είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διάσωσης ενός ζώου πριν την υιοθεσία ή την επανένωση με τον κηδεμόνα του.

Πώς γίνεται η διαδικασία;

Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.

Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται μόνο με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά, προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.

Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα μόνο εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.

Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.

Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική. Η πλατφόρμα άνοιξε χθες, μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://forms.gle/GhwrDHVWoMYi5DF79

Οι κτηνιατρικοί σταθμοί που έχουν οριστικοποιηθεί είναι οι εξής:

Σταθμός της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό χωριό (Θρακομακεδόνες) από αύριο 5/8/21 στη Μαρίας Καλπακίου και Χρήστου Αγγουράκη γωνία(ισόγειο κατάστημα).

Σταθμός στο Πολυδένδρι στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Ξυραφά, Λεωφόρος Ειρήνης τηλέφωνο 2295053680

Σταθμός στις Αχαρνές στο κτηνιατρείου του Αλέξανδρου Προκοπίου, οδός Θρακομακεδόνων αρ. 210.

Και στους τρεις σταθμούς υπάρχουν εκπρόσωποι της Dogs' Voice για να συντονίζουν την καταγραφή των ζώων με καρτέλες υγείας, φωτογραφίες και ιστορικό που προσκομίσθηκαν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v