Βρετανός συνθέτης παίζει πιάνο σε ελέφαντες που σώθηκαν από την αιχμαλωσία

Ο Πολ Μπάρτον παίζει κλασική μουσική για ελέφαντες που απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία, και το ίντερνετ λιώνει μαζί του.
Βρετανός συνθέτης παίζει πιάνο σε ελέφαντες που σώθηκαν από την αιχμαλωσία
Ίσως το ωραιότερο πράγμα που θα δεις σήμερα είναι ο βρετανός μουσικός Πολ Μπάρτον και το πιάνο του στην εξοχή της Ταϊλάνδης, να παίζει κλασική μουσική για γλυκύτατους ελέφαντες που κάθονται και τον ακούν προσεκτικά, κουνώντας τα αυτιά τους.

Ο Μπάρτον ζει τα τελευταία χρόνια στο Elephants World, ένα κέντρο για ελέφαντες που απελευθερώθηκαν από την ανθρώπινη εκμετάλλευση (τσίρκο, βόλτες με εισιτήριο για τουρίστες και πάει λέγοντας) και επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στο κανάλι του στο YouTube, θα τον δεις να παίζει συνθέσεις Μπετόβεν, Σούμαν, Μπαχ, Ντεμπυσσί και άλλων κλασικών πλάι στο ποτάμι, με έναν ή περισσότερους ευτυχείς ελέφαντες δίπλα του.

Εδώ, ας πούμε, ερμηνεύει το Clair de Lune του Debussy, για την 80χρονη (υπέργηρη, σα να λέμε: οι ελέφαντες ζουν κατά κανόνα γύρω στα 70 χρόνια) και τυφλή από το ένα μάτι Ampan, η οποία δείχνει να το απολαμβάνει.



«Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες αντιδρούν με ορατό τρόπο στη μουσική» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα Coconuts. «Υπάρχει, αίφνης, μια κίνηση όταν αρχίζει η μουσική. Οι ελέφαντες είναι ελεύθεροι να κινηθούν γύρω από το πιάνο, δεν είναι αλυσοδεμένοι ή δεμένοι με άλλον τρόπο. Αν δεν τους αρέσει η μουσική, μπορούν να απομακρυνθούν.

»Κάποιοι, με τη δική τους θέληση έρχονται πολύ κοντά στο πιάνο. Μπορεί, ακόμη, να κρεμάσουν την προβοσκίδα τους πάνω στο πιάνο. Κάποιοι, την ώρα που ακούν βάζουν την προβοσκίδα τους μέσα στο στόμα τους, κάποιοι αρχίζουν να λικνίζονται στον ρυθμό της μουσικής. Κάποιοι νεαροί ελέφαντες ενδέχεται να εκπλαγούν πολύ ακούγοντας μουσική και ξαφνικά ν' αρχίσουν να τρέχουν με περιέργεια γύρω απ' το πιάνο» καταλήγει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v