Φλαμίνγκο στη Λέσβο συσπειρώνονται πριν την κακοκαιρία

Τα εντυπωσιακά ροζ πτηνά διαισθάνονται τον χιονιά που έρχεται και κουλουριάζονται μεταξύ τους για να προστατευτούν.
Φλαμίνγκο στη Λέσβο συσπειρώνονται πριν την κακοκαιρία
Ένα μοναδικό θέαμα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου, καθώς εκατοντάδες ροζ φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο της Αλυκής στην Καλλονή της Λέσβου κουλουριάζονται μεταξύ τους, εν όψει του επικείμενου χιονιά.

Τα πανέμορφα πουλιά, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής, προέβλεψαν την κακοκαιρία που έρχεται και άρχισαν να μαζεύονται το ένα δίπλα στο άλλο, και να γίνονται ένα σώμα, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

«Ο χιονιάς είναι μια δύσκολη δοκιμασία για τα πουλιά που προφανώς προσπαθούν να προφυλαχθούν, πέρα από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα όπως η λήψη τροφής» δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η περιβαλλοντολόγος Ελένη Γαληνού, σχολιάζοντας το γεγονός.

Ο υδροβιότοπος της Καλλονής στη Λέσβο, το «σπίτι» των εντυπωσιακών ροζ πτηνών, αποτελείται από αλυκές, εκβολές μικρών ποταμών και χειμάρρων, καλαμιώνες, ελαιώνες και πευκοδάση, και χρησιμοποιείται ως καταφύγιο και τόπος αναπαραγωγής πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών πουλιών. Αποτελεί κομμάτι του δικτύου Natura και υπολογίζεται πως φιλοξενεί 252 είδη πτηνών, τα 87 από αυτά προστατευόμενα. Από αυτά, τα 66 είναι μεταναστευτικά, και υπάρχουν ακόμα 101 μόνιμοι κάτοικοι.

Τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο, γνωστά και ως φοινικόπτερα, ανήκουν στην τελευταία αυτή κατηγορία, αφού μπορεί κανείς να τα δει εδώ 12 μήνες τον χρόνο, παρ’ όλο που δεν αναπαράγονται στη Λέσβο, αλλά σε περιοχές της γειτονικής Τουρκίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v