Ψαρόνια το ρίξανε στον χορό στο Ναύπλιο

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο ενός σμήνους από ψαρόνια που… χορεύει στον ουρανό του Ναυπλίου μια ηλιόλουστη Πέμπτη του Δεκέμβρη.
Ψαρόνια το ρίξανε στον χορό στο Ναύπλιο
Χιλιάδες ψαρόνια δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα στον ουρανό του Ναυπλίου το πρωί της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου 2020, πετώντας και… χορεύοντας σε μοναδικούς σχηματισμούς.

Τα ψαρόνια, που ζουν κυρίως σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, αλλά και της βόρειας Αμερικής, μεταναστεύουν τον χειμώνα στα θερμότερα κλίματα του νότου, καθότι δεν πολυσυμπαθούν το τσουχτερό κρύο του βορρά, αλλά ούτε και τις υπερβολικές ζέστες της Αφρικής –κι αυτό τα φέρνει στα μέρη μας.

Άκου τώρα κι αυτό το εντυπωσιακό: Όταν ταξιδεύουν, τα ψαρόνια δημιουργούν σμήνη στα οποία επικρατεί απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία. Όσα βρίσκονται στο πίσω μέρος, έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην… εμπροσθοφυλακή, προκειμένου να πάνε πίσω και να ξεκουραστούν αυτοί που βρίσκονταν μπροστά, ενώ αν δουν εχθρό να πλησιάζει συσπειρώνονται ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας προστατευτικό τείχος.

Τον υποβλητικό χορό τους κατέγραψε χτες το site Αργολικές Ειδήσεις, στο βίντεο που ακολουθεί.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v