Πρόσβαση στη βάση κατοικίδιων ζώων αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόσβαση στη βάση κατοικίδιων ζώων, ήτοι τα στοιχεία που καταγράφονται στο μικροτσίπ, αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.
Πρόσβαση στη βάση κατοικίδιων ζώων αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.
Σε συνέχεια της μετατροπής του αδικήματος βασανισμού των ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα, έρχεται άλλη μία μεταρρύθμιση για την προστασία της ακεραιότητας και ευζωίας των τριχωτών μας φίλων.

Το πληροφοριακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ πλέον θα διασυνδέεται με τη Βάση Δεδομένων ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα περιστατικά εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελληνική Αστυνομία θα έχει πλέον πρόσβαση στη βάση δεδομένων που περιέχει στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τους κατόχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη είναι πλέον δυνατή μέσω αναζήτησης:

*Του αριθμού ταυτότητας, του αριθμού διαβατηρίου ή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου

*Του επώνυμου, του ονόματος και του έτους γέννησης του ιδιοκτήτη

*Του αριθμού microchip του ζώου συντροφιάς

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου και αυστηρότερου νομικού πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει την προστασία και την ευζωία των ζώων συντροφιάς στη χώρα μας.

Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων.

Όπως φαίνεται, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας μέχρι η προστασία των ζώων να ενσωματωθεί στην κουλτούρα μας.

Some people are so poor in the mind and specially in their soul ! They are trying for one more time to take me to court...

Posted by Takis Shelter     non profit organisation on Tuesday, 10 November 2020
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v