10 λόγοι για να βάλεις στη ζωή σου ένα σκυλάκι

Μην αφήνεις τα σκυλάκια να περνάνε τη ζωή τους είτε στους δρόμους, είτε σε κλουβιά καταφυγίων. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και υιοθέτησε έναν σκύλο.
10 λόγοι για να βάλεις στη ζωή σου ένα σκυλάκι
«Αν δε γίνεις γονιός δε θα καταλάβεις» θα σου πούμε, κι αν δεν το έχεις πάρει από μόνος σου απόφαση να υιοθετήσεις μία χαρούμενη ουρίτσα, τότε καλό είναι να μην το σκαλίζεις και πολύ. Παρ’ όλα αυτά, αν το έχεις πάρει πράγματι απόφαση, αλλά είσαι και από εκείνους που κάνουν ολόκληρη έρευνα πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε απόφαση, εδώ θα βρεις αρκετούς λόγους για να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι.

Πριν συνεχίσουμε, οφείλουμε να τονίσουμε το εξής: τα σκυλιά δένονται υπερβολικά με τον σκυλογονιό τους, όσο άσχημα κι αν τους φέρεται –κι αυτό σου το λέμε για να καταλάβεις πόσο θα σε αγαπήσει το ζώο. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μία αμυδρή πιθανότητα να το μετανιώσεις, τότε μην υιοθετήσεις. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με σκυλάκια που παράτησαν οι ιδιοκτήτες τους και εκείνα παραμένουν στο ίδιο σημείο μέχρι να γυρίσουν πίσω. Σκέψου ότι το Χάτσικο είναι αληθινή ιστορία. Τέλος, δεν είσαι το «αφεντικό» του σκύλου σου, είσαι ο γονιός του.

Αφού σε απειλήσαμε, τώρα μπορείς να δεις για ποιους λόγους να βάλεις στη ζωή σου έναν σκύλο.

Λόγος 1ος: Θα βλέπεις το σκυλί σαν παιδί σου και εκείνο θα σε αγαπάει σαν να είσαι ο γονιός του· και δεν υπάρχει πιο ανιδιοτελής αγάπη από αυτή. 

Λόγος 2ος: Θα παρέχεις στέγη σε ένα γλυκύτατο πλάσμα. Τα καταφύγια έχουν μαζέψει πολλά σκυλάκια από τον δρόμο, αλλά βρισκόμαστε στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν λεφτά για υποδομές καταφυγίων. 

Λόγος 3ος: Θα έχεις έναν καλό λόγο να περπατάς το πρωί και τον ίδιο λόγο για να περπατάς το βράδυ –την ανάγκη του σκύλου σου. Και εδώ δικαιολογίες δε χωρούν.

Λόγος 4ος: Θα κοινωνικοποιηθείς. Συνήθως σε κάθε περιοχή υπάρχει άτυπα ένα στέκι που οι ιδιοκτήτες σκύλων βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους. Σύντομα θα εγκλιματιστείς και το dog park θα γίνει το στέκι σου για τα κυριακάτικα πρωινά.

Λόγος 5ος: Θα γίνεις πιο υπεύθυνος. Τα σκυλάκια χρειάζονται βόλτες, φαγητό, παιχνίδι, μπόλικη αγάπη και προγραμματισμό. Τι εννοούμε; Όταν θέλεις να ταξιδέψεις θα πρέπει είτε να βρεις άτομο να κρατήσει το παιδί σου, είτε να το πάρεις μαζί σου. 

Λόγος 6ος: Θα κάθεσαι πιο πολύ σπίτι σου. Δεν ξέρουμε αν θεωρείς ότι αυτός είναι ένας καλός λόγος να υιοθετήσεις σκύλο, αλλά αν, για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις οικονομία, η σκέψη ότι το σκυλάκι σου είναι μόνο σπίτι, θα σε κάνει να ανυπομονείς να γυρίσεις.

Λόγος 7ος: Θα έχεις συνέχεια παρέα. Δύσκολα θα νιώσεις μόνος σου. Ανά πάσα στιγμή έχεις δίπλα σου ένα πλάσμα που μόλις πεις το όνομά του, κουνάει χαρούμενα την ουρίτσα του. Κι όπως είπαμε και πριν, έχεις μια αφορμή να βγεις έξω και να γνωρίσεις κόσμο.

Λόγος 8ος: Δεν κάνεις χάρη στο ζωντανό· χάρη κάνεις στον εαυτό σου. Το συναίσθημα ότι έχεις σώσει ένα αβοήθητο πλάσμα, νικάει πολλές χαρές της ζωής.

Λόγος 9ος: Ένας σκύλος αποδεδειγμένα μειώνει το στρες, ακόμη και σε ασθενείς με μανιοκατάθλιψη. 

Λόγος 10ος: Ξέρουμε πόσο δελεαστικό είναι να υιοθετήσεις ένα κουτάβι, αλλά είναι ακόμη πιο δελεαστικό να υιοθετήσεις ένα μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλάκι. Δεν το καταλαβαίνεις τώρα, αλλά η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα σου δείξει ένα σκυλί που ταλαιπωρείται μια ζωή είναι πραγματικά από τις πιο μεγάλες συγκινήσεις που θα νιώσεις στη ζωή σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v