Διασώθηκε η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου

Στα καλά νέα της ημέρας, κάτοικος του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων στο Αγρίνιο βρήκε χτυπημένο και έσωσε έναν γιγάντιο μπούφο.
Διασώθηκε η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου
Ο ήρωας μας λέγεται Νίκος Πατερέκας, είναι διασώστης άγριων ζώων, και κλήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε ο χτυπημένος μπούφος, τον οποίο ανέλαβε να βοηθήσει παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Σε ανάρτησή του στο Faecbook, ο ίδιος αναφέρει: «Σημερινή τηλεφωνική κλήση από τον κ. Γιώργο Πανταζόπουλο, κίνηση που εκτιμώ πολύ, ο οποίος με ειδοποίησε για έναν ενήλικο Μπούφο (Bubo bubo), που βρέθηκε από ανθρώπους φιλόζωους που έχουν και στο παρελθόν περιθάλψει άγρια τραυματισμένα ζώα, την οικογένεια Δημήτρη Μαλεσιάδα καθώς επίσης και τον Νίκο Μαλεσιάδα, από τον οικισμό Αγ. Γεώργιο Καλυβίων και τους ευχαριστώ θερμά.

»Ο φίλος μας βρέθηκε στο δρόμο κάτω κοντά στον Αχελώο από τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν και τον μάζεψαν και τον φρόντισαν από εχθές μέχρι να τον παραλάβω σήμερα. Έχει κάποιο σοβαρό θέμα με τον ταρσό του και μάλλον είναι εξάρθρωση ή από κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο ή όπως εικάζεται πιάστηκε κάπου και στην προσπάθεια του να ξεφύγει έπαθε ζημιά στο πόδι. Πετάει καλά, δεν έχει κάποιο άλλο τραύμα μόνο το πόδι του.



» Σήμερα θα τον φροντίσω εγώ και αύριο θα ταξιδέψει για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ. Είναι σημαντικό να γίνει καλά και να επιστρέψει πίσω στον τόπο του εδώ κατόπιν συνεννόησης. Η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου με άνοιγμα φτερών 1,70 σίγουρα σε κάνει να την σέβεσαι... Όλα αυτά τα χρόνια έχουν έρθει στα χέρια μου γύρω στους 4-5 Μπούφους. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη με ένα τέτοιο πλάσμα. Ευχαριστώ θερμά τον καλό φίλο και συνεργάτη Χρήστο Χριστοδούλου για την παρέα και τις φωτογραφίες».

Πηγή: Kalyvia.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v