Αυστηρότερες ποινές για τους βασανιστές ζώων

Αυστηροποίηση των ποινών για τον βασανισμό των ζώων φέρνει στη Βουλή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αυστηρότερες ποινές για τους βασανιστές ζώων
Μετά το περιστατικό της Κρήτης που συντάραξε όλη την Ελλάδα, έρχεται ψήφισμα στη Βουλή για να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους βασανιστές ζώων.

Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάκης Βορίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσισε να φέρει στη Βουλή αυστηρότερο πειθαρχικό κώδικα για τους βασανιστές ζώων.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία» δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα, οι ποινές που προβλέπονται για «βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός» ανέρχονται σε μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης έως πέντε (5) χρόνια και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές αυτές διπλασιάζονται. Η κακοποίηση ζώου διώκεται αυτεπάγγελτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v