Σκύλος βοηθά τυφλή κολυμβήτρια στην προετοιμασία της

Η ιστορία που θα σου φτιάξει την ημέρα είναι αυτή της έφηβης παραολυμπιακής αθλήτριας Anastasia Pagonis και του λαμπραντόρ-προπονητή της.
Σκύλος βοηθά τυφλή κολυμβήτρια στην προετοιμασία της
Η Anastasia Pagonis από το Long Island των ΗΠΑ έχασε την όρασή της σε ηλικία 14 ετών, όταν ακόμα προπονούταν στην αγωνιστική ελεύθερη κολύμβηση. Σήμερα, η αθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων κολυμπά μαζί με τον σκύλο-οδηγό της για το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Τόκιο 2021.

«Μου πήρε περίπου οκτώ μήνες για να ανασυγκροτηθώ και μετά σκέφτηκα: Εντάξει, είμαι τυφλή. Τώρα τι θα κάνω με τη ζωή μου;» δηλώνει η γενναία αθλήτρια που είχε ήδη διακριθεί στην αγωνιστική κολύμβηση όταν ακόμα η όρασή της ήταν περιορισμένη.

Όταν αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι, έχοντας χάσει πια εντελώς την όρασή της, «κανείς δεν ήθελε να εκπαιδεύσει ένα τυφλό κορίτσι» όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. «Μετά από οκτώ περίπου μήνες αναζήτησης, βρήκα έναν καταπληκτικό προπονητή που ήταν πρόθυμος να με εκπαιδεύσει και πραγματικά προσπαθήσε να βρει έναν τρόπο να κολυμπήσω, μέχρι που έβαλε και ο ίδιος γυαλιά συσκότισης».

Στα 16 της, η Anastasia Pagonis κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στο World ParaSwimming World Series στην Αυστραλία. Λίγο καιρό μετά, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα social media, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει άλλους ανθρώπους με την ιστορία της.

Η γνωριμία της με τον σκυλάκο που ακούει στο όνομα Radar, και ο οποίος τη βοηθά στις προπονήσεις της, ήρθε λίγο καιρό αργότερα, μέσω του προγράμματος Puppies With Purpose, πρωτοβουλία της ομάδας χόκεϊ New York Islanders.

Κατά τη διάρκεια του λοκντάουν στις ΗΠΑ, η κολυμβήτρια και το λαμπραντόρ ξεκίνησαν την αρχική τους εκπαίδευση στο σπίτι της. «Είμαι τόσο τυχερή που έχω το Radar. Μου έδωσε πίσω την ανεξαρτησία μου». Αυτή η ανεξαρτησία επέτρεψε στην έφηβη κολυμβήτρια να κατακτήσει μία θέση ως αθλήτρια στο Παραολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης του Κολοράντο με στόχο να αγωνιστεί στους αγώνες του Τόκιο 2021.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v