Πώς θα προστατέψω το ζωάκι μου το καλοκαίρι;

Είτε έχεις γάτα, είτε έχεις σκύλο, υπάρχουν ορισμένες ανάγκες που πρέπει να καλύψεις για το ζωάκι σου το καλοκαίρι.
Πώς θα προστατέψω το ζωάκι μου το καλοκαίρι;
Οι επιπτώσεις παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο μπορεί να είναι πολύ άσχημες για τα ζωάκια μας. Οι σκύλοι λατρεύουν να τρέχουν και να παίζουν, και αυτό τους εξαντλεί, ενώ οι γάτες θέλουν να ξαπλώνουν στον ήλιο, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο.

Αυτή είναι μια σύντομη και περιεκτική λίστα με συμβουλές για να κρατήσετε το ζωάκι σας ασφαλές το καλοκαίρι.

Για τις γάτες...
Οι λευκές γάτες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, συνεπώς να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, και μην την αφήνετε να κάθεται πολλή ώρα στον ήλιο.

Μεγάλη προστασία απαιτείται για τα σημεία που οι γάτες δεν έχουν πολλές τρίχες, όπως τα αυτιά τους. Τα αυτιά κινδυνεύουν από έγκαυμα, από το οποίο το αυτί της γάτας μπορεί και να μην επανέλθει.

Φροντίστε η γάτα σας να έχει καθαρό νερό στο οποίο θα έχει πρόσβαση όποτε θέλει. Τις πολύ ζεστές ημέρες ρίξτε μερικά παγάκια στο μπολ.

Μην την αφήνετε να κάθεται στον ήλιο το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, που η ζέστη είναι στο αποκορύφωμά της.

Φροντίστε να υψώσετε λίγο το κρεβάτι της από το ζεστό πάτωμα ώστε να έχει περισσότερη δροσιά.

Ποτέ και για κανένα λόγο μην αφήνετε τη γάτα σας στο αυτοκίνητο. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι μεγάλες και μπορούν να την σκοτώσουν.

Εάν η γάτα σας αρχίσει να αναπνέει παράξενα, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, της τρέχουν τα σάλια ή φαίνεται να μην έχει επικοινωνία με το περιβάλλον θα πρέπει να την μεταφέρετε το γρηγορότερο δυνατόν στον κτηνίατρο.

Για τα σκυλιά...
Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας αφύλακτο στο άμεσο φως του ήλιου, όπως σε μία αυλή. Μην αφήσετε ποτέ ένα σκυλί σε ένα σταθμευμένο όχημα.

Τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν και μπορούν μόνο να διαλύουν τη θερμότητα με το λαχάνιασμα και μέσω των μαξιλαριών που έχουν στα πόδια.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα σκυλί σε ένα αυτοκίνητο να κρεμά το κεφάλι του από τα παράθυρα. Πετραδάκια που πετάγονται από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στα μάτια και τις ρινικές μεταβάσεις.

Μην παίρνετε το σκυλί σας σε συνωστισμένα θερινά γεγονότα όπως συναυλίες ή εκθέσεις. Οι δυνατοί θόρυβοι και τα πλήθη που συνδυάζονται με τη θερμότητα μπορούν να είναι αγχωτικοί για ένα σκυλί. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα σκυλιά να αναπτυχθούν φοβίες θορύβου αφού εκτεθούν στους δυνατούς ήχους μιας συναυλίας ή πυροτεχνημάτων.

Το σκυλί δεν πρέπει να συμμετέχει σε επίμονη άσκηση, όπως το τρέξιμο κατά τη διάρκεια της θερμότερης ώρας της ημέρας.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε τι νερό αφήνουμε το σκυλί μας να κολυμπήσει ή να παίξει. Τα σκυλιά μπορεί να κολλήσουν βακτηριακές και μυκητιακές δερματικές ασθένειες από μολυσμένο και βρώμικο νερό.

Επίσης, για να αποφευχθούν δερματολογικά προβλήματα, θα πρέπει να ξεπλένεται ο σκύλος με καθαρό νερό μετά το μπάνιο στην θάλασσα.

Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το σκυλί μας αφύλακτο μέσα ή κοντά σε βαθιά νερά. Δεν είναι όλα τα σκυλιά φυσικοί κολυμβητές, και οι μύες που ασκούν με το κολύμπι δεν ασκούνται γενικά, άρα θα είναι μία διαδικασία που θα πάρει λίγο καιρό μέχρι το σκυλί σας να συνηθίσει να κολυμπάει με μεγαλύτερη άνεση. Μπορούμε να το βοηθήσουμε να κολυμπήσει αν το σηκώσουμε από τα πίσω πόδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v