Τα καλύτερα μέρη για διακοπές με τον σκύλο σου

Προγραμματίζεις διακοπές με τον τετράποδο φίλο σου; Τα πιο pet friendly μέρη για να περάσετε μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι.
Τα καλύτερα μέρη για διακοπές με τον σκύλο σου
Πλησιάζει η στιγμή που θα πάρεις άδεια και θα πας διακοπές. Μόνος; Φυσικά και όχι. Έχεις αυτό το υπέροχο πλάσμα για παρέα. Αυτήν τη γλυκιά φάτσα που σε κοιτά μέσα στα μάτια, που σε αγαπά αληθινά και κουνά την ουρά του κάθε φορά που του απευθύνεσαι.

Ο τετράποδος φίλος σου είναι το ίδιο έτοιμος με εσένα να ξεχυθεί σε παραλίες, να λιαστεί και να περάσει ένα ακόμα υπέροχο καλοκαίρι μαζί σου. Για πού είστε όμως; Ποια μέρη ενδείκνυνται για να περάσετε μαζί ένα τέλειο καλοκαίρι;

Αρχικά, αν το σκυλάκι σου δεν την πολυπαλεύει με το πλοίο – το λες και λογικό μιας και θα κουραστεί να είναι κλεισμένο σε κλουβί -  ίσως χρειαστεί να αποφύγεις νησιά τα οποία απέχουν αρκετές ώρες. Οι ιδιοκτήτες σκύλων συμφωνούν πως οι αποδράσεις σε μέρη που μπορείς να πας με αυτοκίνητο είναι καλή επιλογή, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο τετράποδος φίλος σου.

Σκέψου λοιπόν προορισμούς που μπορείς να πας καθ’ οδόν, όπως το πάντα υπέροχο και αρκετά δροσερό Πήλιο, η Λευκάδα, αλλά και οι παραλιακές περιοχές τις Πελοποννήσου (Μάνη, Γιάλοβα, Κυπαρισσία, Καϊάφας κτλ.)

Pet friendly επιλογές διαμονής στο Πήλιο θα βρεις στο Hotel Tsagarada (από 51€ για ένα δίκλινο), στο Χάνι Ζήση (από 37€), στο Gastronomy Hotel Kritsa στην Πορταριά (από 67€ για ένα δίκλινο) και στον ξενώνα Sarafis στον Άγιο Λαυρέντιο (από 51€). Στην Μάνη, το σκυλάκι σου είναι ευπρόσδεκτό στο Cavo Grosso (από 80€ για ένα δίκλινο) και στο Althea Village (από 71€), το ίδιο και στο Olive House Villa and Studio στο Βρωμονέρι (από 71€) και στο Ακρογιάλι (από 61€ για ένα δίκλινο) στον Άγιο Ανδρέα.  

Και από νησιά;

Αν πάλι νιώθετε άνετα (κι εσύ κι εκείνος) στο καράβι, τότε, η Σέριφος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σύρος είναι άκρως δημοφιλείς νησιώτικοι προορισμοί για εσένα και τον τετράποδο φίλο σου, αφού έχουν μπόλικες μη οργανωμένες παραλίες οι οποίες δεν «πήζουν» στον κόσμο και τα πιτσιρίκια, αλλά και αρκετά μέρη (μπαράκια, εστιατόρια κ.α.), τα οποία υποδέχονται ευχαρίστως την τριχωτή σου παρέα. Μάλιστα στη Σύρο θα βρεις σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά και… κουμπαρά για τα αδεσποτάκια, μιας και οι κάτοικοι τα αγαπούν ιδιαίτερα.

Pet friendly επιλογές διαμονής θα βρεις στο Maroussa's Apartments στη Σέριφο (από 81€ για ένα δίκλινο), στο Montes στις Αλυκές στη Ζάκυνθο (από 82€ με πρωινό), στο Ella Jella στο Σιδάρι στην Κέρκυρα (από 100€ για ένα δίκλινο), στο Dolphin Bay Family Beach Resort (από 128€ με πρωινό) και στο Hotel Alexandra (από 100€ με πρωινό) στη Σύρο.

Η Σκύρος είναι ένα ακόμα νησί το οποίο (καλο)δέχεται τα κατοικίδια, με αρκετά μαγαζιά της να έχουν pet friendly χαρακτήρα και αρκετές ανοργάνωτες παραλίες για παιχνίδι στην άμμο.

Σημείωσε επίσης την Αλόννησο, την Σαμοθράκη, την Λήμνο, τη Μυτιλήνη, την Κίμωλο, την Ιθάκη, αλλά και τα πιο κοντινά νησάκια Αίγινα και Αγκίστρι, καθώς και τα Κύθηρα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με μια ωραιότατη εκδρομή με τον φίλο σου στην «γειτονική» Πελοπόννησο.

Θες κάτι ακόμα πιο κοντινό; Η Εύβοια αποτελεί σταθερή αξία για τετράποδες εξορμήσεις. Έχει δεκάδες ελεύθερες παραλίες για ατελείωτο παιχνίδι, γενναίες ποσότητες δροσιάς και άφθονο πράσινο.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε πριν κλείσεις δωμάτιο για εσένα και το σκυλάκι σου να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο για να τους ενημερώσεις σχετικά, μιας και σε αρκετά pet friendly ξενοδοχεία υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το μέγεθος, αλλά και το πόσο εκπαιδευμένο είναι το κατοικίδιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v