Πού να αφήσω το ζωάκι μου όταν φύγω διακοπές;

Σκοπεύεις να φύγεις διακοπές και σκέφτεσαι την ψυχούλα που αφήνεις πίσω; Δες τι επιλογές έχεις για τη φιλοξενία της.
Πού να αφήσω το ζωάκι μου όταν φύγω διακοπές;
Αποφάσισες να πας διακοπές αλλά ο χνουδωτός σου συγκάτοικος δεν μπορεί να έρθει μαζί σου. Τι κάνεις; Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις, για να απολαύσεις τις βουτιές σου και τις μέρες ελευθερίας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς.

Αν έχεις γάτα

Οι γάτες είναι αυτόνομες και αν εξασφαλίσεις πως μπορεί κάποιος φίλος/συγγενής να περνάει ανά 2-3 μέρες για να της καθαρίζει την άμμο, να της βάζει νερό και φαγητό τότε είσαι εντάξει. Αν πάλι δεν νιώθεις άνετα με αυτό το σενάριο, οι ξενώνες που θα δεις παρακάτω αναλαμβάνουν να κρατήσουν και την επτάψυχη φίλη σου, εκτός από σκύλους και λοιπά ζωάκια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους pet sitters και κάποιους κτηνιάτρους.

Αν έχεις σκύλο

Οι σκύλοι είναι ζώα που απαιτούν πολλή προσοχή, καθημερινή άσκηση και ενασχόληση. Αν τον αφήσεις μόνο η ψυχολογία του θα κλονιστεί, επομένως θα πρέπει να βρεις κάποιο άτομο να τον επισκέπτεται, να τον ταΐζει και να τον βγάζει βόλτα καθημερινά για άσκηση και τουαλέτα, ενώ πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το σπίτι θα παραμείνει δροσερό για όσο διάστημα μείνει μόνος του. 

Τώρα αυτό το άτομο, μπορεί να είναι αρχικά κάποιος συγγενής, ή φίλος που ιδανικά θα έχει εμπειρία με σκυλιά ή έχει σκυλιά με τα οποία ο δικός μας σκύλος είναι φιλικός.  Σε περίπτωση πάντως που το σκυλάκι σου γαβγίζει όταν είναι μόνο του, ιδιαίτερα σε ώρες κοινής ησυχίας, τότε ίσως να έχεις πρόβλημα με τους γείτονες, οπότε είναι προτιμότερο αυτός ο φίλος/συγγενής να το πάρει σπίτι του. 

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία pet sitter (ναι! Κι όμως, υπάρχουν) ο οποίος έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη φροντίδα σκύλων (και γατιών) και μπορεί να φροντίσει το ζωάκι σου για αρκετές ημέρες. Στις υπηρεσίες για σκύλους συνήθως περιλαμβάνεται θετική εκπαίδευση, καλλωπισμός, βόλτες, περίπατοι, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση, παιχνίδι και άλλα, ανάλογα τον sitter. Οι τιμές ξεκινούν από 8€, ενώ μπορείτε να βρείτε διαθέσιμους sitters στην περιοχή σας εδώ ή εδώ. Σημειώστε πως από τις ίδιες σελίδες μπορείτε να καταχωρήσετε και τον εαυτό σας ως έναν.

Αν το κατοικίδιό σου είναι μικρόσωμο, τότε pet sitting ενδεχομένως να μπορεί να κάνει ο κτηνίατρός σου για λίγες ημέρες. Κάνε μια δοκιμή και ρώτησέ τον ή ζήτα του να σου προτείνει κάποιον άλλο συνάδελφο στην περιοχή – οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές (περί τα 5-8€ ανά ημέρα), απλά έχε κατά νου πως συνήθως οι κτηνίατροι δεν βγάζουν βόλτα το ζωάκι.

Τέλος, υπάρχουν και τα ξενοδοχεία κατοικιδίων, όπου το σκυλάκι σας (ή το γατί) θα είναι ασφαλές, θα παρακολουθείται από έμπειρο προσωπικό ή/και κτηνίατρο, θα κάνει τις βόλτες του (ο σκύλος όχι η γάτα) και θα έχει παρέα. Το κόστος διαμορφώνεται στα 20-25€ ανά διανυκτέρευση για σκυλάκια και στα 12-15€ ανά διανυκτέρευση για τις γάτες, ενώ αν σκοπεύετε να τα αφήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα (20+ διανυκτερεύσεις), τότε ενδεχομένως να έχετε χαμηλότερες τιμές. Τέτοια ξενοδοχεία/ξενώνες κατοικιδίων είναι το Cats n dogs στο Κορωπί, το Avra Farm στον Ελαιώνα Θηβών, το I Love Dogs στην Βαρυμπόμπη, το Pallini Kennels στην Παλλήνη και το Smartdog στις Αχαρνές.

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v