Τι είναι επιτέλους οι βίδρες;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα τρισχαριτωμένα ζωάκια που έχουν κατακλύσει το ίντερνετ. Ναι, αυτά που κρατιούνται χέρι-χέρι όταν κοιμούνται.

Αν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα κάπου έχει πάρει το μάτι σου αυτά τα τρισχαριτωμένα ζωάκια και την πληροφορία που λέει πως όταν κοιμούνται κρατιούνται χέρι-χέρι για να μην χωριστούν στον ύπνο τους.

Συνήθως συνοδευόμενη από αυτή τη φωτογραφία.



Για την περίπτωση που αναρωτήθηκες αλλά δεν μπήκες ποτέ στον κόπο να το ψάξεις, να σε ενημερώσουμε ότι τα ζωάκια που μοιάζουν σαν πιο χαριτωμένες εκδοχές του κάστορα λέγονται επίσημα ενυδρίδες, ζουν σε ποτάμια και σε θάλασσες και τρώνε κυρίως ψάρια, αλλά και βατράχια και μικρά θηλαστικά.



«Η ενυδρίδα» διαβάζουμε στη Wikipedia «έχει κορμί μακρύ, ελαστικό και μυώδες, με παχιά γούνα, που κρατά στεγνό το σώμα της. Τα πόδια της είναι κοντά, και στα πίσω τα δάχτυλα ενώνονται μεταξύ τους με μεμβράνη. Κολυμπά γρήγορα, κουνώντας την ουρά και το ευλύγιστο σώμα της».

Οι ενυδρίδες, κοινώς βίδρες, ζουν συχνά «σε παράκτιες περιοχές, που διαθέτουν όμως πρόσβαση σε γλυκό νερό, το οποίο χρειάζονται για να καθαρίζουν τη γούνα τους.

»Τους αρέσει να περιπλανώνται, ιδίως τη νύχτα, κυνηγώντας τη λεία τους και αναζητώντας νέους ψαρότοπους. Πολλές φορές παίζουν γλιστρώντας στη λάσπη των οχθών ή στο χιόνι».



Και αν δεν το κατάλαβες πως όλες αυτές οι πληροφορίες ήταν απλά η αφορμή για να σου δείξουμε τέλειες φωτογραφίες και βιντεάκια με βίδρες, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Ίσως να βάλουμε μερικές τέλειες φωτογραφίες με βίδρες ακόμα;


























Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v