Τα καλύτερα κόλπα για το καθάρισμα του σπιτιού

Βαριέστε θανάσιμα να καθαρίζετε; Δεν είστε μόνοι. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα κόλπα για να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού παιχνιδάκι.
Τα καλύτερα κόλπα για το καθάρισμα του σπιτιού
Μπορεί να είναι ένα από τα πιο βαρετά πράγματα που έχετε να κάνετε στην καθημερινότητά σας. Με τα παρακάτω κόλπα, όμως, το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να γίνει παιχνιδάκι.

Στο μπάνιο…

Ανάψτε ένα σπίρτο στο μπάνιο και κρατήστε το μέχρι να καεί, για να απομακρύνετε όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Γυαλίστε τους καθρέφτες σας χρησιμοποιώντας μια παλιά εφημερίδα, την οποία θα βουτήξετε σε λίγο ξύδι.

Και για να αποτρέψετε την θαμπάδα κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, τρίψτε μια στεγνή πλάκα σαπουνιού στον καθρέφτη, και εν συνεχεία σκουπίστε τον με (επίσης στεγνό) καθαρό ύφασμα.

Βουτήξτε ένα σφουγγαράκι σε χυμό λεμονιού για να γυαλίσετε και ταυτόχρονα να απολυμάνετε τα πλακάκια του μπάνιου.

Απομακρύνετε τα άλατα που έχουν συγκεντρωθεί στο «τηλέφωνο» του ντους σας, βουτώντας το για λίγη ώρα σε μια μικρή πλαστική σακούλα που θα έχετε γεμίσει με ξύδι.

Γυαλίστε με οινόπνευμα τις βρύσες στο μπάνιο.

Στην κουζίνα…

Για να καθαρίσετε ευκολότερα τον φούρνο, ψεκάστε το καθαριστικό σας μια μέρα που δεν θα τον χρησιμοποιήσετε και αφήστε το να δράσει. Καθαρίστε με ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε νερό την επόμενη μέρα.

Για τον φούρνο μικροκυμάτων, γεμίστε μια κούπα με νερό και βάλτε την στον φούρνο για λίγα λεπτά στο δυνατό. Ο ατμός από το νερό θα μαλακώσει όλα τα υπολείμματα που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα, για να τα απομακρύνετε πανεύκολα με ένα σφουγγαράκι.

Και παντού…

Για να μαζέψετε τα μικρότερα κομματάκια γυαλιού που έσπασε στο πάτωμα, ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, κόψτε μερικά κομμάτια ψωμί και πιέστε τα στην επιφάνεια.

Ρίξτε μια-δυο σταγόνες αιθέριου ελαίου στην άκρη της ηλεκτρικής σας σκούπας πριν την βάλλετε μπροστά. Ο ζεστός αέρας θα «σκορπίσει» την απαλή μυρωδιά στον χώρο.

Για να αφαιρέσετε τις τρίχες των αξιολάτρευτων κατοικιδίων σας από τα έπιπλα και τα ρούχα σας, φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια, βρέξτε τα ελαφρώς, και περάστε τα χέρια σας πάνω από τις επίμαχες επιφάνειες.

Το λάδι ευκαλύπτου κάνει θαύματα στην απομάκρυνση των ενοχλητικών «υπολειμμάτων» από τα αυτοκόλλητα συσκευασιών και αντικειμένων.

Περάστε γυαλιστικό αυτοκινήτου πάνω από τις μαρμάρινες επιφάνειές σας: θα αφήσει ένα λεπτό, αδιόρατο στρώμα που θα σας γλιτώσει από πολλούς λεκέδες και πολύ καθάρισμα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v