Πρωτότυπα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δέντρα που… δεν είναι δέντρα και στολίδια που δεν είναι χριστουγεννιάτικες μπάλες. Δείτε 12 πρωτότυπους τρόπους να στολίσετε το σπίτι σας αυτά τα Χριστούγεννα.
Πρωτότυπα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Είτε βαρεθήκατε το παραδοσιακό έλατο και τις κλασικές στρογγυλές μπάλες, είτε απλώς δεν έχετε το budget να αγοράσετε καινούρια στολίδια, οι παρακάτω φωτογραφικές προτάσεις θα σας δώσουν ιδέες για να στολίσετε το σπίτι σας με τον πιο πρωτότυπο τρόπο: Με δέντρα… που δεν είναι δέντρα ή, αν θέλετε να διατηρήσετε την βάση του δέντρου, να το ανανεώσετε με στολίδια που δεν είναι μπάλες.

*Κώνοι παγωτών

Με αυτή την ιδέα δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε νέα στολίδια: Τα φτιάχνετε μόνοι σας, με λίγο χαρτόνι και λίγο χρωματιστό γκοφρέ χαρτί.

*Κουκουνάρια

Στολίστε το δέντρο σας με κουκουνάρια, για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να κόψετε κουκουνάρια στη μέση και να ζωγραφίσετε μάτια και μύτη, ώστε το δέντρο σας να αποκτήσει… μικρά σκαντζοχοιράκια, όπως της φωτογραφίας.

*Χιονόμπαλες

Αν έχετε διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες και θέλετε να τις ανανεώσετε, ανοίξτε τις και γεμίστε τις με βαμβάκι. Και ιδού: Μόλις χιόνισε στο δέντρο σας.

*Δέντρο από ξύλινες σανίδες

Λίγο να πιάνουν τα χέρια σας, και μπορείτε με λίγες σανίδες να αποκτήσετε ένα minimal δέντρο στον τοίχο σας, στολίζοντάς το μόνο με φωτάκια για ένα λιτό αλλά κομψό αποτέλεσμα.

*Δέντρο με κορδόνια και κάρτες

Άλλη μία «δισδιάστατη» ιδέα για όσους δεν έχουν πολύ χώρο για ένα μεγάλο δέντρο στο σαλόνι τους: Σχηματίστε με χρωματιστό σχοινί ή κορδόνι ένα δέντρο στον τοίχο σας και «καρφιτσώστε» με μανταλάκια πάνω του ευχετήριες κάρτες για στολίδια.

*Σπιτάκια-κώνοι

Τα do it yourself Χριστούγεννα συνεχίζονται, με πρώτες ύλες ρολά από χαρτί υγείας, τα οποία μετατρέπονται, όπως φαίνεται στη φωτό, σε «σπιτάκια ξωτικών» που μπορούν να κρεμαστούν από το δέντρο σας.

*Δέντρο… τούρτα

Αντί για δέντρο, χρησιμοποιήστε το πολυόροφο σκέυος σερβιρίσματος που μένει άπραγο στα ντουλάπια σας. Αντί για κέικ και γλυκά, γεμίστε το με μικρά κλαδιά έλατου ή γκι και βάλτε το στην τραπεζαρία σας.

*Ζαχαρωτά

Υπάρχει πιο γλυκός και όμορφος τρόπος να στολίσετε το δέντρο και το σπίτι σας από τα απολύτως χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά μπαστουνάκια, που ούτως ή άλλως διαθέτουν τον σωστό ερυθρόλευκο χρωματισμό για την περίσταση;

*Δέντρο από βιβλία

Κι όμως, τα αγαπημένα σας βιβλία μπορούν να αποκτήσουν επιπλέον χρηστική αξία αυτές τις γιορτές: Δείτε στη φωτό πώς μπορείτε να «χτίσετε» ένα δέντρο απολύτως βιβλιοφίλ.

*Περισσότερα βιβλία, περισσότερα δέντρα

… Και στην παραπάνω φωτο, δείτε πώς μπορούν ακόμη και τα ράφια της βιβλιοθήκης σας να μεταμορφωθούν σε βάση για «χριστουγεννιάτικο δέντρο».

*Industrial δέντρο από μονωτική ταινία

Αν η βιομηχανική αισθητική είναι του γούστου σας, αυτός είναι ο πιο μοντέρνος, minimal τρόπος να στολίσετε το σπίτι σας με «δέντρο» αυτές τις γιορτές.

*Δέντρο… σκάλα

Εναλλακτική δέντρου μπορεί να αποτελέσει ακόμη κι ένα αντικείμενο που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ως γιορτινό ή όμορφο. Όπως η παλιά σας σκάλα, που μπορεί να στολιστεί και να μεταμορφωθεί, με λίγα λαμπιόνια και στολίδια, στο clue της γιορτινής σας διακόσμησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v