Χαρίστε… τεχνολογία: Χριστουγεννιάτικα δώρα έως 100€

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα gadget που θα κάνουν χαρούμενους τους αγαπημένους σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα από 100€.
Χαρίστε… τεχνολογία: Χριστουγεννιάτικα δώρα έως 100€
του Χρήστου Τζώρτζη

Ιδέες και προτάσεις για να δωρίσετε τεχνολογικά gadgets στα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα, με κόστος που δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

LG L40 Dual D170

Ένα οικονομικό smartphone για χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από μια τέτοια συσκευή. Το LG L40 Dual D170 μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό δώρο για όσους χρειάζονται ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με διπλή SIM – αυτό είναι άλλωστε και το βασικό του χαρακτηριστικό. Η οθόνη του έχει μέγεθος 3.5’’, τεχνολογίας IPS, με ανάλυση 320x480, ενώ ο διπύρηνος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 1.2GHz. Παράλληλα, η εσωτερική του μνήμη είναι 4GB, επεκτάσιμη όμως μέχρι τα 32GB με κάρτα μνήμης.
Τιμή: €73

Logitech Z50


Ένα ιδιαίτερα όμορφο ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε συσκευή που ενσωματώνει βύσμα τύπου “καρφάκι” jack 3.5mm - με την πλειοψηφία δηλαδή των “ηχητικών πηγών” (PC, laptop, Mac, SmartPhones, Tablets και MP3 Players). Το Logitech Z50, το οποίο χρησιμοποιεί εξωτερική τροφοδοσία, θα ταιριάξει άψογα με οποιαδήποτε φορητή συσκευή, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε την αγαπημένη σας μουσική με τους φίλους σας. Η ισχύς του είναι 10W που θεωρείται ικανοποιητική για την κατηγορία του, το βάρος του χαμηλό και οι διαστάσεις του compact!
Τιμή: €18

Lenovo A7-10 Adam
Το tablet είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα για τις γιορτές. Το Lenovo A7-10 Adam προσφέρει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά, ενώ, για να το αποκτήσετε, δε θα να χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Η 7’’ οθόνη του διαθέτει ανάλυση 1024x600, ενώ ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Quad Core Cortex A7 χρονισμένος στα 1.30 GHz εγγυάται ικανοποιητικές επιδόσεις. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8GB, ενώ η μπαταρία του με μέγεθος 3450 mAh, διαθέτει αυτονομία μέχρι και 8 ώρες. Το Lenovo A7-10 Adam προτείνεται για χρήστες που θα το χρησιμοποιούν κυρίως για πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Τιμή: €79

Handsfree Puro In Ear Stereo Earphones
Ένα χρήσιμο και οικονομικό δώρο για όλους τους κατόχους smartphone ή tablet. Τα συγκεκριμένα ακουστικά της Puro είναι ελαφριά, και εύκαμπτα (με flat καλώδιο) για να μην μπλέκονται, σε αντίθεση με τα καλώδια των “συμβατικών” ακουστικών. Μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και ως hands free καθώς ενσωματώνουν μικρόφωνο και πλήκτρα ελέγχου κλήσεων. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται επίσης ειδικοί προσαρμογείς σιλικόνης για τα αυτιά, σε 3 διαφορετικά μεγέθη.
Τιμή: €15

Sony SWR10 SmartBand


Τα activity trackers, είναι μία από τις πιο “hot” κατηγορίες tech-gadgets που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι χρήστες ασκούνται ή αθλούνται συστηματικά. Το Sony SWR10 SmartBand το οποίο επικοινωνεί φυσικά ασύρματα μέσω Bluettoth με το Android smartphone σας, είναι θέση μέσω της εφαρμογής Lifelog να καταγράφει αυτόματα τις σωματικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητές σας (μέσω των social media). Παράλληλα, θα σας ενημερώσει με δόνηση κάθε φορά που λαμβάνετε μια κλήση, ένα μήνυμα ή κάποια άλλη ειδοποίηση.
Τιμή: €69

Kingston SSDNow V300 120GB

Οποιοσδήποτε χρήστης έχει χρησιμοποιήσει υπολογιστή με δίσκο SSD, δύσκολα… επιστρέφει στους μηχανικούς. Πόσο μάλλον σήμερα που η συγκεκριμένη κατηγορία δίσκων είναι πλέον ιδιαίτερα προσιτή οικονομικά, ενώ το… παγιωμένο μέγεθος είναι τα 120GB. Έτσι, αν έχετε κάποιον φίλο ο οποίος χρησιμοποιεί ακόμα μηχανικό δίσκο, μπορείτε να του κάνετε ένα εξαιρετικό δώρο το οποίο θα απογειώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή του. Προτείνεται ακόμα περισσότερο για χρήση σε laptop, καθώς οι φορητοί υπολογιστές ενσωματώνουν σχετικά αργούς δίσκους, συγκριτικά πάντα με τους αντίστοιχους για desktop συστήματα.
Τιμή: €56

Belkin Mixit ChargeSync Dock
Ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο όσο και χρήσιμο δώρο, το οποίο μπορείτε να δωρίσετε… στο έτερον ήμισυ – και λόγω χρώματος. Το Belkin Mixit ChargeSync Dock είναι ένας συνδυασμός φορτιστή για το Apple iPhone 5/5s και media docking station. Η συσκευή συνδέεται στη συσκευή μέσω της θύρας Lightning του iPhone, ενώ η βάση φόρτισης μπορεί να συνδεθεί είτε στον υπολογιστή είτε στον ειδικό αντάπτορα της Apple μέσω του καλωδίου USB. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα ακρόασης μουσικής από το τηλέφωνο, αλλά και συγχρονισμό των αρχείων σας με το PC. Η βάση φόρτισης είναι επίσης συμβατή και με το Apple iPod Τouch 5th Gen.
Τιμή: €20

Apple World Travel Adapter Kit
Ιδανικό δώρο για τους… κοσμογυρισμένους φίλους σας που ταξιδεύουν συχνά και δεν αποχωρίζονται ποτέ την αγαπημένη τους Apple συσκευή. Το Apple World Travel Adapter Kit εμπεριέχει έξι βύσματα τροφοδοσίας, που ενσωματώνονται στο ήδη υπάρχον τροφοδοτικό των συσκευών, και προσφέρουν συμβατότητα φόρτισης από όλους σχεδόν τους τύπους ηλεκτρικών πριζών στον κόσμο. Αναλυτικότερα, τα βύσματα είναι κατάλληλα για χώρες όπως η Βόρεια Αμερική, η Ιαπωνία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, ηπειρωτική Ευρώπη, Κορέα, Αυστραλία και το Χονκ Κονγκ και άλλες.

Τιμή: €40

Caselogic GBP-116R

Σε περίπτωση που χρειάζεται να μεταφέρετε συχνά το laptop σας, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείτε ήδη τσάντα μεταφοράς. Ο πλέον εύκολος τρόπος παρόλα αυτά για να ταξιδεύετε με το notebook σας, είναι να το… φοράτε στην πλάτη. Η συγκεκριμένη τσάντα μεταφοράς φορητού υπολογιστή της Caselogic δέχεται συσκευή με οθόνη έως και 16", ενώ είναι επενδυμένη από μαξιλαράκια προστασίας που απορροφούν τους κραδασμούς. Παράλληλα, στο μπροστινό τμήμα της περιλαμβάνει ευρύχωρη θήκη αποθήκευσης χρήσιμων μικροαντικειμένων, ενώ διαθέτει και ειδική εγκοπή για τα ακουστικά σας.
Τιμή: €23

Razer DeathAdder Chroma

Ένα δώρο που θα λατρέψουν οι φίλοι σας που ασχολούνται με το gaming στον υπολογιστή. Το DeathAdder Chroma της Razer θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα gaming ποντίκια της κατηγορίας του, προσφέροντας πρωτοποριακό αισθητήρα 4G με “ανάλυση” 10000dpi και επιτάχυνση 50G για την απόλυτη ακρίβεια και επιδόσεις στα παιχνίδια. Παράλληλα, συνεργάζεται με το λογισμικό Razer Synapse 2.0 της εταιρίας ώστε να λαμβάνει αυτόματα όλα τα απαραίτητα updates όταν αυτά είναι διαθέσιμα.
Τιμή: €85

Microsoft Xbox 360 Controller

Μπορεί να… τα έχει τα χρονάκια του, αλλά το αυθεντικό Microsoft Xbox 360 Controller είναι ένα από τα καλύτερα και πιο βολικά gamepads που φτιάχτηκαν ποτέ. Αυτό είναι και ο λόγος που το προτείνουμε σε περίπτωση που θέλετε να δωρίσετε σε κάποιον gamer φίλο σας. Περιλαμβάνει δύο αναλογικές σκανδάλες, δύο μηχανές δόνησης και ένα directional pad οκτώ κατευθύνσεων, ενώ ο συμπαγής και εργονομικός σχεδιασμός εγγυάται άνετο παιχνίδι. Διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη ανάδραση δόνησης για εξατομικευμένη εμπειρία παιχνιδιού.
Τιμή: €38

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δώρο που μπορείτε να προτιμήσετε για κάποιον “ιδιαίτερο” φίλο ή συγγενή σας. Αναλογικά με το κόστος του, το tablet της Samsung είναι ένα από τα πιο αξιοπρεπή tablets στην κατηγορία του. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργίας στα 1.30GHz, και η μνήμη RAM 1GB προσφέρουν ικανοποιητικές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Η οθόνη, μεγέθους 7’’ διαθέτει ανάλυση 1024x600, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8GB. Ενσωματώνεται φυσικά κάμερα ανάλυσης 2MPixel (οπίσθια), ενώ η έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείται, είναι το Android 4.4 (Kitkat).
Τιμή: €99

Apple iPad Smart Cover

Μια θήκη για το tablet είναι πάντα ένα οικονομικό, όσο και ιδιαίτερα χρήσιμο δώρο. Η συγκεκριμένη που προτείνουμε εδώ, προορίζεται για τη σειρά των iPad και διατίθεται για όλα τα μοντέλα της συσκευής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λεπτό, ανθεκτικό κάλυμμα που ευθυγραμμίζεται μαγνητικά για τέλεια εφαρμογή με τη συσκευή και την ενεργοποιεί αυτόματα κάθε φορά που το ανοίγετε. Παράλληλα, μπορεί να αναδιπλωθεί δημιουργώντας έτσι ένα εύχρηστο stand για να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες.
Τιμή: €38


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v