Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για σπίτι γιορτινό

Το δέντρο, τα στολίδια του, οι χειροτεχνίες, οι online αγορές και όλα όσα θέλετε να ξέρετε για να στολίσετε το σπίτι ξοδεύοντας ελάχιστα.
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για σπίτι γιορτινό
της Ηρώς Κουνάδη 

«Μα ποιος στολίζει ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα;». Όσοι έχουν στο σπίτι πιτσιρίκια. Εκείνοι που αγαπούν τις γιορτές τόσο ώστε να μετρούν αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα –κι ας έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που ήταν πιτσιρίκια. Εκείνοι που θεωρούν ότι ένας μήνας δεν είναι δα και κανένα μεγάλο διάστημα. Όλοι μας, όταν χρειαζόμαστε μια χαρούμενη νότα σε δύσκολους καιρούς.

Είτε φέτος έχετε αποφασίσει να θυσιάσετε ένα μέρος του πενιχρού σας budget για χριστουγεννιάτικα στολίδια, είτε "το ταμείο είναι μείον και το DIY να ‘ναι καλά", συγκεντρώνουμε τις καλύτερες ιδέες μας για να ντύσετε το σπίτι με τα γιορτινά του… κι ας λέει το ημερολόγιο ό,τι θέλει.

Εν αρχή ην το δέντρο…

…Το οποίο εννοείται ότι υποστηρίζουμε πως θα είναι συνθετικό, αφενός για λόγους οικονομίας και αφετέρου (και κυριότερα) επειδή δεν αντέχουμε να δούμε άλλα κομμένα δεντράκια πεταμένα στα σκουπίδια εκεί γύρω στις αρχές Ιανουαρίου. Μεγάλη ποικιλία συνθετικών δέντρων θα βρείτε τόσο στα καταστήματα με εποχικά είδη που έχουν ήδη ξεφυτρώσει παντού στην πόλη, όσο και online (δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες διευθύνσεις) σε πολύ καλές τιμές. Για παράδειγμα, αυτό εδώ το δέντρο, το ύψος του οποίου αγγίζει τα 2,10 μέτρα, το βρήκαμε σε προσφορά στο ChristmasStore.gr στην τιμή των 51€. 



Αναζητώντας στολίδια online

Αφού κάνετε την πατροπαράδοτη βόλτα στα προαναφερθέντα εποχικά καταστήματα της γειτονιάς σας, και πριν αγοράσετε όλα τα στολίδια με τα οποία θα… εξοπλίσετε το δέντρο σας, ρίξτε μια ματιά και στις ηλεκτρονικές βιτρίνες, που συχνά προσφέρουν καλύτερες τιμές για τα ίδια ή παρόμοια αντικείμενα. Μερικές από τις αγαπημένες μας είναι οι εξής:

- Manolas.grΠρωτότυπα διακοσμητικά και στολίδια για το δέντρο σας, σε καλές τιμές, και κόστος αποστολής που δεν ξεπερνά τα 2€. Παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα να παραλάβετε οι ίδιοι την παραγγελία σας από το κατάστημα στη Μεταμόρφωση, για να μην επιβαρυνθείτε με έξοδα αποστολής.
- Deco24.gr: Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα πρωτότυπα ξύλινα στολίδια του, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 0,90€. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε στολίδια από διάφορα υλικά (μεταλλικά, υφασμάτινα, κεραμικά και πάει λέγοντας) ενώ τα έξοδα αποστολής ανέρχονται σε 2,60€ (για βάρος έως 2 κιλά).
- EchoDeco.gr: Αγαπημένη μας κατηγορία, τα παιδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια που μοιάζουν να βγήκαν απευθείας από το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Η αποστολή είναι δωρεάν αν πληρώσετε για τις αγορές σας μέσω paypal ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
- ChristmasStore.gr: Τεράστια ποικιλία σε στολίδια (μας αρέσουν ιδιαίτερα τα παραδοσιακά, που θυμίζουν σκηνές από ταινία εποχής στη Βιέννη) και δωρεάν έξοδα αποστολής για παραγγελίες από 20€ και πάνω.
Δείτε εδώ οκτώ ακόμα διευθύνσεις για χριστουγεννιάτικες αγορές online.



Σειρά έχει το υπόλοιπο σπίτι

Ακόμη και αν το budget σας δεν έχει περιθώριο για περισσότερα στολίδια, πέρα από εκείνα του δέντρου, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχετε επιλογές για να στολίσετε το υπόλοιπο σπίτι. Με λίγη φαντασία μπορείτε να κάνετε θαύματα: Κλαδιά και κουκουνάρια που θα μαζέψετε σε μια βόλτα στην εξοχή και θα βάψετε με λίγο σπρέι μπορούν να στολίσουν γιορτινά το σαλόνι σας, και τα ξεχασμένα ρεσώ που στοιβάζετε μετά από κάθε επίσκεψη στο ΙΚΕΑ συμβάλλουν στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας. Δείτε μερικές ακόμα από τις καλύτερες ιδέες μας για να στολίσετε το σπίτι χωρίς budget εδώ.

Το DIY το επιούσιο

Αν έχετε έστω και την ελάχιστη σχέση με την χειροτεχνία, λίγο ελεύθερο χρόνο και την απαραίτητη όρεξη, έχουμε τις απλούστερες οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και το σπίτι. Κάντε κλικ στα βίντεο που ακολουθούν, και φτιάξτε χριστουγεννιάτικη διάθεση –τη δική σας και των πιτσιρικιών– χωρίς να ξοδέψετε τίποτα.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι καμένες λάμπες σας μπορούν να ζήσουν μια δεύτερη ζωή ως υπέροχες μπάλες για το δέντρο σας; Το βίντεο που ακολουθεί έχει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε



Λίγο πιο περίπλοκο, αλλά εξίσου (αν όχι και περισσότερο) εντυπωσιακό: Πώς να ανακυκλώσετε τα παλιά σας περιοδικά, εφημερίδες, ακόμα και τετράδια για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια



Κουκουνάρια, ξερά φύλλα και χρυσόσκονη επιστρατεύονται για να στολίσουν τόσο το δέντρο, όσο και όλο το υπόλοιπο σπίτι.



Το μόνο που θα χρειαστείτε γι’ αυτήν την εντυπωσιακή κατασκευή, είναι λευκός σπάγκος, μερικά μπαλόνια, κόλλα, glitter (προαιρετικά) και νερό.



Εντυπωσιακότατα στολίδια για να κρεμάσετε στο δέντρο σας, από απλό χαρτόνι. Διακοσμούνται με οτιδήποτε, από glitter μέχρι spray ή απλώς με χρώμα από μαρκαδόρο, και ταιριάζουν παντού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v