11 online καταστήματα για χριστουγεννιάτικα στολίδια

Λαμπιόνια, στολίδια, μπάλες, δέντρα, γιρλάντες. Αν η διακόσμηση του σπιτιού μας δεν περιλαμβάνει τα παραπάνω, δεν «νιώθουμε» γιορτές – γι’ αυτό και ψάχνουμε οικονομικές και εύκολες λύσεις για να ανανεώσουμε την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή μας, σε 11 ελληνικά e-shops.
11 online καταστήματα για χριστουγεννιάτικα στολίδια
Οι περισσότεροι από εμάς θα στολίσουμε το σπίτι μας με τα περσινά στολίδια – δεν είναι καιρός για έξοδα. Κάποιοι από εμάς, δεν θα στολίσουμε καν – πού διάθεση για γιορτές; Ωπ, κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. Αν έχουν καταφέρει να μας στερήσουν την διάθεση να γιορτάσουμε, έχουν καταφέρει να μας στερήσουν τα πάντα.

Γι’ αυτό ανακεφαλαιώνουμε και διορθώνουμε: Είτε με περσινά στολίδια, είτε με καινούρια, όλοι οφείλουμε –τουλάχιστον στον εαυτό μας- να νιώσουμε πως έρχονται οι γιορτές. Για όσους, τώρα, έχουν ξεμείνει από στολίδια, φωτάκια, δέντρα, διακοσμητικά, ή απλώς θέλουν να ανανεώσουν τα στολίδια που κρύβουν στο πατάρι με καινούρια αποκτήματα, έχουμε έντεκα (ηλεκτρονικές) διευθύνσεις για να το κάνετε εύκολα και οικονομικά.

Ναι, η online αγορά χριστουγεννιάτικων ειδών μπορεί να είναι πιο φθηνή από αυτή σε συμβατικά εποχικά καταστήματα – κι αυτό κυρίως γιατί μπορείτε πολύ πιο εύκολα να κάνετε έρευνα αγοράς σε όλα τα e-shops και να καταλήξετε στα οικονομικότερα, κάτι που στην περίπτωση της φυσικής αγοράς δεν είναι τόσο βολικό. Από την άλλη, στο ηλεκτρονικό shopping δεν έχετε τον απόλυτο έλεγχο του μεγέθους των αντικειμένων που αγοράζετε – πρέπει να είστε προσεκτικοί στις περιγραφές και στην θέαση των φωτογραφιών για να μην διαλέξετε κάτι… και σας βγει κάτι άλλο όταν φτάσει στα χέρια σας. Επομένως, καθίστε αναπαυτικά μπροστά στον υπολογιστή σας, και κάντε την κατάλληλη έρευνα αγοράς στα εξής ελληνικά e-shops:

*Christmastore.gr 
Χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάλες και στολίδια κάθε είδους (από φάτνες, κρεμαστά, φωτάκια, φωτοσωλήνες, ζαχαρωτά διακοσμητικά, αγγελάκια και Άγιους Βασίληδες μέχρι πιο παραδοσιακά στολίδια όπως το πατροπαράδοτο καραβάκι και το ρόδι για γούρι). Τα διαλέγετε στο e-store και μπορείτε να τα παραγγείλετε είτε online είτε τηλεφωνικά. Φτάνουν στο σπίτι σας χωρίς χρεώση, εφόσον η παραγγελία σας ξεπερνά τα 20€ ή εφόσον τα παραλάβετε από το κατάστημα του Αλίμου επίσης δωρεάν.

*Efishop.gr 
Με τρεις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο των χονδρικών προϊόντων και αξεσουάρ η οικογενειακή επιχείρηση του Efishop.gr, έχει βάση την Θεσσαλονίκη, αλλά εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα, και μάλιστα με δωρεάν αποστολή υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ. Στις ηλεκτρονικές βιτρίνες του καταστήματος θα βρείτε προσφορές και στολίδια σε τιμές χονδρικής πώλησης, από μπάλες και οικονομικές κορυφές-αστέρια για το έλατο, μέχρι φάτνες και όλα τα απαραίτητα για ένα χριστουγεννιάτικο σαλόνι. Δεξιά από κάθε προϊόν θα δείτε την έκπτωση που απολαμβάνετε online σε σχέση με την αρχική τιμή του καταλόγου.

*Manolas 
Σε αντίθεση με το «χάος» που επικρατεί στα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα e-shops, εδώ θα βρείτε τα στολίδια χωρισμένα σε πέντε απλές κατηγορίες: Δέντρα, φωτάκια, μπάλες, στολίδια και διακοσμητικά. Η εταιρία έχει σημαντική Ιστορία στον χώρο, αφού ξεκίνησε να εμπορεύεται φωτάκια για τα Χριστούγεννα από το μακρινό 1965. Σήμερα, ως «Μανωλάς», μπήκε στην εποχή των bytes και δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες, σας στέλνει τα προϊόντα με χρέωση 2€ (εφόσον το βάρος της παραγγελίας δεν ξεπερνά τα δύο κιλά) ή δωρεάν αν θέλετε να τα παραλάβετε οι ίδιοι, ενώ σας προσφέρει και ιδέες για διακοσμητικά στιλ στην ειδική του σελίδα

*Deco24.gr 
Το e-shop που ποντάρει στο design και τα ευφάνταστα σχέδια σε εποχικά είδη διαθέτει ικανοποιητική ποικιλία – πάνω από 2.000 χριστουγεννιάτικα στολίδια, σε εξίσου βολικό εύρος τιμής – τα στολίδια ξεκινούν από τιμές κάτω του ενός ευρώ. Εδώ θα βρείτε και πιο «ψαγμένες» επιλογές, όπως χριστουγεννιάτικες πεταλούδες, κασπώ, «δάκρυα», πιατέλες, κάλτσες, καρδιές και κορδέλες, για πιο οργανωμένη διακόσμηση. Η αποστολή εγγυάται παραλαβή στο σπίτι σας μέσα στην επόμενη ημέρα, ενώ για την Αττική στοιχίζει 2,60€ (για βάρος έως 2 κιλά).

*EchoDeco.gr 
Το συγκεκριμένο κατάστημα αναλαμβάνει μέχρι και στολισμούς επαγγελματικών χώρων, βιτρινών και επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει πως παίρνει την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πολύ σοβαρά και πως έχει την απαραίτητη ποικιλία για να ικανοποιήσει τα γούστα, τα βαλάντια και τις απαιτήσεις όλων. Διαθέτει από δέντρα, φωτάκια και στολίδια μέχρι γιρλάντες, στεφάνια και διακοσμητικά αντικείμενα ή δώρα για φίλους, ενώ διαθέτει και ειδικό section με προσφορές και εκπτωτικά είδη (δείτε χαμηλά στην κεντρική σελίδα του e-shop). Επίσης, για αγορές χριστουγεννιάτικων δέντρων μέχρι τις 16.00, υπάρχει 10% έκπτωση, αρκεί να σημειώσετε την λέξη ‘trees’ στο ειδικό πεδίο λίγο πριν το check out. Αν δεν είστε… και πολύ του internet, περάστε από τα κεντρικά του καταστήματος στην Νέα Ιωνία, όπου θα σας εξυπηρετήσουν αυτοπροσώπως.

*On-season.gr, MySeason.grE-seasons.gr και 4seasons.gr 
Το… καρέ της εποχικής αγοράς έχει επανέλθει δριμύτερο αυτόν τον μήνα με τεράστια ποικιλία χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών, που μετρούνται σε… χιλιάδες. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να στολίσετε γιορτινά τον χώρο σας, θα το βρείτε εδώ, σε μία από τις τέσσερις κορυφαίες σελίδες εποχικών ειδών, με δυνατότητα ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας, αρκετές προσφορές και δωρεάν μεταφορά (υπό όρους).

*PerfectToys.gr 
Τα Χριστούγεννα είναι πάνω απ’ όλα γιορτή των παιδιών, τα οποία χαίρονται περισσότερο από τον καθένα με την εορταστική ατμόσφαιρα. Γι΄ αυτό και ένα από τα πλέον οργανωμένα e-shops, το PerfectToys.gr, έχει γεμίσει τις online βιτρίνες του με πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, που θα αλλάξουν την διάθεση όχι μόνο στο παιδικό δωμάτιο, αλλά και σε όλο το σπίτι.

*BigStore.gr 
Εξίσου μεγάλη ποικιλία θα βρείτε και στο BigStore, το οποίο διαθέτει στολίδια κάθε είδους και υλικού, και για κάθε τσέπη – από χαριτωμένα ξύλινα διακοσμητικά των 2€ μέχρι καλοδουλεμένα ελληνικά καραβάκια των 110€. Στην δεξιά στήλη, μπορείτε να δείτε και τα πιο δημοφιλή στολίδια της σελίδας.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v