DIY ιστοσελίδες: Κάντο μόνος σου (και) online

Σας αρέσουν τα μαστορέματα; Χρειάζεστε συμβουλές ή έμπνευση από επαγγελματίες; Θέλετε να συζητήσετε με άλλους χρήστες που αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο με εσάς; Οκτώ do it yourself ιστοσελίδες προσφέρουν όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμα με μερικά μόνο clicks.
DIY ιστοσελίδες: Κάντο μόνος σου (και) online
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις υδραυλικού ή ηλεκτρολόγου για να φτιάξετε το καζανάκι ή να αλλάξετε μια λάμπα. Και όμως. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν για να επιδιορθώσουν ή να φτιάξουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα μέσα στο σπίτι. Γιατί να σπαταλάτε άσκοπα χρήματα; Αν λοιπόν, πιστεύετε ότι πιάνουν τα χέρια σας ή ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο να διαθέσετε δημιουργικά προς όφελος του σπιτιού σας ή αν απλά ψάχνετε ιδέες για homemade κατασκευές και όχι μόνο, τότε τα παρακάτω site υπόσχονται να «λύσουν» τα χέρια σας και να «δέσουν» τις πιο πρωτότυπες κατασκευές για οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους σας.
 
Do It Yourself.com
 
Από πλυντήρια ρούχων μέχρι… οικονομικές συμβουλές στα αγγλικά, αυτή η σελίδα έχει κυριολεκτικά τα πάντα. Επαγγελματίες και do-it-yourselfers ανταλλάζουν συμβουλές σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν το σπίτι, αλλά και το lifestyle σας. Εδώ θα βρείτε εκατοντάδες DIY συμβουλές πάνω στην εγκατάσταση οικιακών συσκευών, καθώς και πληροφορίες, κατατοπιστικά βίντεο ή συζητήσεις για οικιακές συσκευές, κηπουρική, ψάρεμα, συντήρηση αυτοκινήτου, καθώς και άφθονα tips για τα επόμενα οικονομικά σας «ανοίγματα». 

DIY Network
 
Οι γκουρού του ομώνυμου δημοφιλούς show μοιράζονται με εσάς τις δημιουργίες τους, είτε με την μορφή εικόνων είτε με την μορφή βίντεο. Η ιστοσελίδα δίνει επίσης στους χρήστες την δυνατότητα να ανεβάσουν τα δικά τους βίντεο με κατασκευές, ενώ οι παρουσιαστές του show διατηρούν τα προσωπικά τους mini blogs μέσα στην ιστοσελίδα, όπου μοιράζουν συμβουλές σε wannabe… μαστόρους.

Make

«Γκατζετάκηδες» και do-it-yourselfers ενωθείτε. Η online αυτή κοινότητα των αναγνωστών του gadget περιοδικού Make προσφέρει συμβουλές και βήμα προς βήμα οδηγούς για να εξελίξετε παλιά σας gadget ή να δημιουργήσετε πρωτότυπες κατασκευές με άχρηστα (;) ή μεταχειρισμένα αντικείμενα από το σπίτι.

Natural Handyman

Ο μαστρο…Jerry Alonzy μοιράζεται τα τριάντα και κάτι χρόνια εμπειρίας του στις κάθε λογής κατασκευές για το σπίτι σας μέσα από άρθρα και συμβουλές για αρχάριους και έμπειρους do it yourselfers. Στην σελίδα του υπάρχει και ειδική ενότητα με ερωτήσεις αναγνωστών, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε την δική σας αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε. 

Acme How-To

Ακόμα μια ιστοσελίδα γεμάτη συμβουλές για «οικιακές» κατασκευές ή επισκευές για κάθε μέρος του σπιτιού, η οποία εστιάζει περισσότερο το «πώς να το φτιάξω», παρά στο «τι να φτιάξω». Εξίσου χρήσιμο είναι και το forum της. 

Ftiaxto.gr

Η ελληνική εκδοχή του do it yourself είναι ένα άκρως χρήσιμο site για οτιδήποτε μπορεί να φτιάξει κανείς με τα χέρια του, με οποιοδήποτε υλικό τον εμπνέει και για οποιαδήποτε χρήση μπορεί να φανταστεί. Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, οι οποίοι ξεκίνησαν με συμβουλές για… πλέξιμο «το site είναι μια ωδή στο χειροποίητο». Εδώ λοιπόν θα βρείτε βήμα προς βήμα οδηγούς, βασικές τεχνικές για κηπουρική, ραπτική, κοσμήματα και χαρτοτεχνίες, καθώς επίσης και αρκετά χρήσιμα βίντεο για τις κατασκευές σας. 

Ikea Hacker

Διαφορετικό σε στυλ, αλλά εξίσου ενδιαφέρον και πρωτότυπο με τα υπόλοιπα sites, το Ikea Hacker μπορεί να μην περηφανεύεται για το μοντέρνο design του, αλλά ξεχωρίζει για την κεντρική του ιδέα. Αν τα έπιπλα της γνωστής αλυσίδας σας φαίνονται μονότονα, τότε μάλλον δεν έχετε σκεφτεί να τα... χακάρετε. Στο blog θα βρείτε δεκάδες εναλλακτικές για να μετατρέψετε τα έπιπλα προς το καλύτερο, ενώ έχετε την δυνατότητα να καταθέσετε και την δικιά σας «πρόταση» ή ιδέα στον δημιουργό του blog και – αν αξίζει – να την δείτε δημοσιευμένη.

Decor8blog

Από τα πρώτα blogs που ασχολήθηκαν με την εσωτερική διακόσμηση, το Decor8 διαθέτει χρήσιμες συμβουλές, φρέσκιες προτάσεις , κριτικές προϊόντων, συνεντεύξεις, do-it-yourself projects, ακόμα και... διαγωνισμούς που έχουν να κάνουν με το interior design. Τα κείμενα της δημιουργού του blog Holly Becker εμπνέουν καθημερινά περίπου 25.000 επισκέπτες, οι οποίοι όπως διαβάζουμε και στα σχόλια του blog, εμπνέονται από τις ιδέες της και απορροφώνται από το γράψιμό της. Η ανανέωση της ιστοσελίδας γίνεται καθημερινά, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρείτε και περισσότερες αναρτήσεις κατά την διάρκεια της μέρας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v