Πώς θα φτιάξω υπέροχη τάρτα φράουλας

Χωρίς γλουτένη, με κρέμα βανίλιας ή με καρύδα; Με τριμμένη καρύδα ή με αμύγδαλο; Τρεις λαχταριστές παραλλαγές για την απόλυτη τάρτα φράουλας.
Πώς θα φτιάξω υπέροχη τάρτα φράουλας

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες



Υλικά: 1 δόση ζύμη για τάρτες. Για τη γέµιση:100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα, 500 γραμ. μικρές φράουλες ή φρούτα του δάσους, 1 δόση κρέμα patisserie, 2 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση: Ετοιµάζουµε τη ζύμη για την τάρτα φράουλα, σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Πλένουµε τις φράουλες και τις στεγνώνουµε καλά. Αν οι φράουλες είναι µεγάλες, τις κόβουµε στη µέση. Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας. Με πινελάκι αλείφουµε τη λιωµένη κουβερτούρα σε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τάρτας. Αφήνουµε τη σοκολάτα να κρυώσει. Απλώνουµε την κρέµα patisserie στην τάρτα. Στρώνουµε τις φράουλες κοντά κοντά, να καλυφθεί όλη η τάρτα. Πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη τις φράουλες. Αφήνουµε για 10΄στο ψυγείο. Καραµελώνουµε µε φλόγιστρο τη ζάχαρη. Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη, αν δεν έχουµε φλόγιστρο, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη. Κόβουµε και σερβίρουµε.

Συνταγή από εδώ.  

Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη



Υλικά: Για τη βάση: 50 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα, 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή  και ντίνκελ, 50 γρ. τριμμένη καρύδα, 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια, 100 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση: 4 ασπράδια, 70 γρ. ζάχαρη, ½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο, 140 γρ. καρύδα, τριμμένη, 450 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση: Για τη βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που είναι σαν θρυμματισμένη. Δεν την ζυμώνουμε πολύ. Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα. Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας. Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι. Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Τάρτα με φράουλες και κρέμα αμυγδάλου



Υλικά: 300 γρ. (περίπου) φράουλες, ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.

Κρέμα αμυγδάλου: 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 ½ κουταλιές ζάχαρη, 1 αβγό, ½ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα, μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (ή βανίλιας).

Σαντιγί: 3/4 φλ. φρέσκια κρέμα γάλακτος, 1 κοφτό κουταλάκι βανίλια σε σκόνη, 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε στη σειρά τη ζάχαρη, το αβγό, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το εσάνς αμυγδάλου (ή βανίλιας), δουλεύοντας το μίγμα με μια σπάτουλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε μια ρηχή φόρμα για τάρτες (διαμέτρου 23 περίπου εκατοστά), ισιώνοντάς την με την πλάτη ενός κουταλιού, για να καλύψει το εσωτερικό της. Την τρυπάμε σε μπόλικα σημεία με πιρούνι και αδειάζουμε μέσα την κρέμα αμυγδάλου. Ψήνουμε την τάρτα για 25 περίπου λεπτά, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ και όταν φουσκώσει προσθέτετε τη βανίλια και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της (μην την παραχτυπήσετε). Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας και βάζουμε πάνω αρμονικά τις φράουλες. Την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v