5 λαχταριστά επιδόρπια σε 15 λεπτά

Θέλετε κάτι γλυκό, πολύ γλυκό, αλλά χωρίς πολύ κόπο; Έχουμε πέντε γλυκές και αμαρτωλές προτάσεις που ετοιμάζονται σε λιγότερο από 15 λεπτά.
5 λαχταριστά επιδόρπια σε 15 λεπτά
Γλυκό με Oreo

Υλικά: 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ή φυτική σαντιγύ, 250 γρ. ή αλλιώς ένα φλυντζάνι του τσαγιού γάλα, 600 γρ μπισκότα oreo

Εκτέλεση: Χτυπάμε την κρέμα που επιλέξαμε ώστε να γίνει σαντιγύ και απλώνουμε το 1/3 της στο πυρέξ μας. Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα, προσοχή να μην τα μουλιάσουμε ώστε να μείνουν τραγανά, και τα στρώνουμε επάνω από την σαντιγύ το ένα δίπλα στο άλλο. Στρώνουμε πάλι το 2/3 της σαντιγύ μας, βάζουμε πάλι τα μπισκότα μας, και στην συνέχεια τελειώνουμε την σαντιγύ το επάνω μέρος.  Μπορούμε να τοποθετήσουμε στο επάνω μέρος τα μπισκότα μας λίγο αραιά, έτσι ώστε όταν κόψουμε τα κομμάτια μας να υπάρχει και ένα μπισκότο επάνω.

Συνταγή από εδώ

Μους γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Υλικά: 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, παγωμένο, 400 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ξηρούς καρπούς και φρούτα της επιλογής μας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας (προσοχή το γιαούρτι και η κρέμα να είναι παγωμένα). Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για 5-7 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά (μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως αλλά καλό θα ήταν να κάτσει λίγο). Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Συνταγή από εδώ

Κορμός με γεμιστά μπισκότα

Υλικά: 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. βούτυρο, 400 γρ. κουβερτούρα, 400 γρ. διάφορα μπισκότα γεμιστά (φράουλα- σοκολάτα- βανίλια)

Εκτέλεση: Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα για κέικ 20x10 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε 1/3 από το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Απλώνουμε με τη σπάτουλα να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση της φόρμας.

Στοιχίζουμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος της φόρμας. Καλύπτουμε με το επόμενο 1/3 του μείγματος τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα. Στοιχίζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος της φόρμας. Τέλος, καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια της σπάτουλας σιλικόνης. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια του μείγματος και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Vegan κρέμα με κακάο

Υλικά: 150 γρ. κακάο σε σκόνη, 120 γρ. κορν φλάουρ, 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 125 γρ. νερό,150 γρ. σιρόπι αγαύης, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά), αμύγδαλο ωμό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το κακάο με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό και το σιρόπι αγαύης ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί το κακάο με το κορν φλάουρ και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.

Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα (προαιρετικά). Μεταφέρουμε σε ποτηράκια και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα. Σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Συνταγή από εδώ

Σοκολατένιες μπάρες με φυστικοβούτυρο

Υλικά: Για τη βάση: 115 γρ. (μισή κούπα) λιωμένο βούτυρο, 1 κούπα θρυματισμένα Μπισκότα τύπου Digestive, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 3/4 της κούπας φυστικοβούτυρο

Για την επικάλυψη: 1 κούπα κουβερτούρα σοκολάτας σε, κομμάτια, 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή βάζουμε λαδόκολλα και χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί με το μπισκότο και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί, πιέζοντας για να φτιάξουμε τη βάση. Λιώνουμε τα υλικά για την επικάλυψη σε μπεν μαρί ή τα βάζουμε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε πάνω στη βάση φτιάχνοντας το σοκολατένιο στρώμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, κόβοντας το σε τετράγωνα κομμάτια.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v