@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

5 σούπερ σάλτσες για τα κρεατικά σας

Συνοδεύουν ιδανικά το μπάρμπεκιου, νοστιμίζουν τα κρέατα και τα κάνουν πιο… ενδιαφέροντα. Πέντε σούπερ λαχταριστές συνταγές για κρεατο-σάλτσες.

5 σούπερ σάλτσες για τα κρεατικά σας

Σως μουστάρδας με δενδρολίβανο

Υλικά:
5 κ.σ. μουστάρδα, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. δεντρολίβανο, 1 κ.γ. θυμάρι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα συστατικά στο μούλτι και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν μαρινάδα.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ

Σάλτσα δροσερή με δυόσμο

Υλικά:
200γρ (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό 2%, 100γρ (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι αγελάδος 2%, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. λευκό ξίδι, ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ

Γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά:
1½ κιλό ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ ψιλοκομμένες, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κλωνάρια σέλερι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη, 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθή, 1 κ.σ. γεμάτη αλάτι χοντρό, 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί

Μπαχαρικά: 1/4 ξύλο κανέλας, 2 γαρίφαλα (καρφάκια), 2 κόκκοι μπαχάρι, 4 κόκκοι πιπέρι

Για το τελείωμα: 11/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί

Εκτέλεση:
Για τη γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το αλάτι, τον μαϊντανό και το ξίδι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα τουλπάνι, το δένουμε και το ρίχνουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη ζάχαρης και το ξίδι. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλάτι.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Spicy BBQ σάλτσα με μέλι

Υλικά:
200 γρ. κέτσαπ, 230 γρ. ξύδι από λευκό κρασί, 20 γρ. μελάσα, 20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη, 300 γρ. μέλι, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. μπούκοβο, 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1 κ.σ. γεμάτη σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί η σάλτσα μας να φαίνεται αρκετά ρευστή όσο είναι ζεστή, αλλά όσο κρυώνει θα σφίξει και θα έχει την τέλεια υφή.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Σάλτσα με σκόρδο και βασιλικό

Υλικά:
200 ml γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2%, 50 γρ. φέτα, 1 σκελίδα ψητό σκόρδο (περίπου 1 κ.σ.), 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ¼ κ.γλ. ξύσμα λεμονιούμ 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ξύδι, 1 κ.γλ. μέλι θυμαρίσιο, 1 φύλλο πλατύφυλλου βασιλικού ή 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Τη συνταγή εντοπίσαμε εδώ 

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY