5 ψαγμένες συνταγές για σπιτικό παγωτό

Πέντε ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό παγωτό με πρωτότυπες γεύσεις μέσα από ψαγμένες συνταγές.
5 ψαγμένες συνταγές για σπιτικό παγωτό
Εύκολο παγωτό καρύδα
Υλικά:
1 συσκευασία γάλα καρύδας, 4 κ.σ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο), 150 γραμ. παγωμένη κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ, 4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Για το παγωτό καρύδα, παγώνουμε πρώτα στην κατάψυξη το γάλα καρύδας για 1 ώρα να σφίξει. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Αν το γάλα καρύδας είναι πολύ παγωμένο, το παγωτό σφίγγει αμέσως και σερβίρεται κατευθείαν. Αλλιώς το βάζουμε κατάψυξη και όταν σφίξει, το ξαναχτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο αφράτο και με λιγότερους κρυστάλλους θα βγει το παγωτό.
Η συνταγή είναι από εδώ

Popsicles με λεμόνι
Υλικά:
Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, 650 ml νερό, 175-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους τα λεμόνια. Σουρώνουμε το υγρό και το μοιράζουμε στις ειδικές θήκες για popsicles των 80 ml. Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Η συνταγή είναι από εδώ

Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
Υλικά:
4 ώριμες μπανάνες, 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ. σ. βούτυρο, 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ, 1 ermol ή morfat (φυτική σαντιγί σε κουτί), 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο
Εκτέλεση:
Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε. Και σε αυτή τη συνταγή ισχύει ότι όσες πιο πολλές φορές το παγώσουμε και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.
Η συνταγή είναι από εδώ 

Καϊμάκι με μαστίχα Χίου
Υλικά:
500 ml κρέμα γάλακτος light, 400 ml γάλα light, 150 γρ. ζάχαρη, 2 κ.γλ. σαλέπι, ½ κ.γλ. μαστίχα Χίου
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ μισό φλιτζάνι γάλα με μία κουταλιά ζάχαρη και την μαστίχα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύουμε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντάς το σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα της μαστίχας και το μίγμα με το σαλέπι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το τοποθετούμε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Όταν πήξει, το βγάζουμε και ανακατεύουμε για να παγώσει ομοιόμορφα και επαναλαμβάνουμε όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει αφράτη υφή.

Τηγανητό παγωτό
Υλικά:
Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα, 2 αυγά, 1 βανίλια, 1 κούπα αλεύρι, 1 φάκελος τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια ώστε να γίνουν κουρκούτι. Χρησιμοποιούμε το σκεύος σερβιρίσματος παγωτού ώστε να βγάλουμε μπάλες. Μια-μια τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο κουρκούτι και στο τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε πάλι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μόλις κάψει το λάδι στην φριτέζα ή το τηγάνι, βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα, τόσο όσο απλώς να ροδίσει το κουρκούτι. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή με ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v