7 τοπ διευθύνσεις για χειροποίητο παγωτό

Ολόφρεσκο γάλα, μεράκι, αγνά υλικά πλούσιες γεύσεις και… μπόλικο καλοκαίρι σε επτά homemade διευθύνσεις για λαχταριστό παγωτό.
7 τοπ διευθύνσεις για χειροποίητο παγωτό
Είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού και ως τέτοιο οφείλουμε να το απολαύσουμε σε όλη την χειροποίητη μαγεία του, φτιαγμένο με αγνά, φρέσκα υλικά.

Ανακαλύπτουμε τη χάρη του χειροποίητου, φρέσκου παγωτού σε 7 διευθύνσεις.

Mattonella
Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου

Αυθεντικές συνταγές ιταλικού gelato με θέα Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσουμε; Το Mattonella μας καλύπτει πλήρως με δεκάδες γεύσεις που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς παγωτο-λάτρεις. Ενδεικτικά, λατρεύουμε την γεύση μέντα, την σούπερ μαύρη σοκολάτα, το αψεγάδιαστο παγωτό φυστίκι, το φουντούκι και τα φρούτα του δάσους.

Μorris Brown Handmade Gelato
Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

“We sell Handmade Gelato and We Love It” δηλώνουν σε αυτήν την gelateria της Πεντέλης και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι παγωτο-δημιουργίες τους είναι εκπληκτικές από κάθε άποψη: γεύση, ποιότητα, εμφάνιση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το παγωτό μπανόφι, παγωτό πορτοκαλόπιτα και double dark chocolate. Σκέτη κόλαση.

Zillion’s
Διονύσου 70, Κηφισιά

Παρασκευάζει καθημερινά τα παγωτά του στο εργαστήριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος και εγγυάται ποιότητα, αγνά υλικά και γεύσεις που συγκαταλέγονται στην dream team του παγωτού πανελληνίως. Sorbet σοκολάτα, καραμέλα με μπισκότο, cheesecake και φρέσκιες βάφλες με όποια γεύση σας κάνει… γούστο είναι τα χιτ της «βιτρίνας».  

Βάρσος
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Ζαχαροπλαστείο από τα λίγα και από τα πιο «αρχαία» ο Βάρσος χρησιμοποιεί ολόφρεσκα υλικά (και) στα παγωτά του και αυτό βγαίνει προς τον… ουρανίσκο. Must το καϊμάκι του, στο οποίο το βούτυρο με το ολόφρεσκο γάλα κάνουν τη διαφορά. Απλά κορυφαίο. Συνοδέψτε το με γλυκό βύσσινο και απογειωθείτε.

Gelateria Giovanni
Μπουμπουλίνας 1, Μελίσσια

Tο παγωτό αυτής της gelateria φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σας και είναι ολόφρεσκο και λαχταριστό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε παγωτό προφιτερόλ με ολόκληρα choux μέσα, spagnola με βύσσινο, κρέμα με variegate από φρεσκοψημένα φουντούκια και φοβερή stracciatella με κομματάκια γνήσιας κουβερτούρας.

Εργαστήρι
Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη

Δεν έχει ταμπέλα, αλλά αυτό δεν το δυσκολεύει ιδιαίτερα στο να γίνει δημοφιλές μιας και από το 1967 φτιάχνει με περίσσια ευλάβεια εξαιρετικό, ολόφρεσκο παγωτό, αυστηρά και μόνο τους μήνες του καλοκαιριού. Εδώ δεν θα βρείτε πολύπλοκες γεύσεις. Λίγες και καλές: κρέμα, κακάο, φράουλα, φιστίκι, καϊμάκι και παρφέ. Όπως παλιά.

Στάμου

Με εξειδίκευση στα παραδοσιακά προϊόντα γάλακτος από το 1964, η βιομηχανία Στάμου δε θα μπορούσε να υστερεί στο κομμάτι του παγωτού. Οι λίγες αλλά εκλεκτές γεύσεις παρασκευάζονται καθημερινά με ολόφρεσκο γάλα παραγωγής τους και είναι…. μία και μία: δοκιμάστε πλούσια γεύση καϊμάκι, παγωτό λουκούμι και απαλή γρανίτα λεμόνι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v