7 πανεύκολα και υγιεινά σνακ… της στιγμής

Το γρήγορο δεν είναι απαραίτητα και ανθυγιεινό: Επτά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε «στο πόδι» αποδεικνύουν του λόγου το… νόστιμο.
7 πανεύκολα και υγιεινά σνακ… της στιγμής
Βρίσκεστε κι εσείς αρκετές φορές σε εκείνη την θέση, να θέλετε να κάνετε διατροφή, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου να καταλήγετε να λέτε, «έλα μωρέ, θα παραγγείλω κάτι απ’ έξω»; Ναι, το γρήγορο φαγητό είναι η λύση στο διάλειμμα στο γραφείο ή όταν γυρίζετε κουρασμένοι στο σπίτι και δεν έχετε διάθεση να μαγειρέψετε, αλλά γρήγορο δεν σημαίνει απαραιτήτως και ανθυγιεινό. Μπορείτε με ελάχιστο χρόνο και λίγα αλλά υγιεινά υλικά να ετοιμάσετε νόστιμα σνακ που δεν θα σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά. Παρακάτω, σας έχουμε επτά τέτοιες ιδέες για σνακ «της στιγμής».

Ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα
Υλικά:
2 μέτριες ντομάτες, 60 γρ. φέτα, 2 φλ. φύλλα σπανάκι baby, 8 μεγάλα αβγά, 1/2 φλ. νερό,1/2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. βούτυρο, 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες και το σπανάκι. Θρυμματίζουμε τη φέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 95 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πιρούνι χτυπάμε το μείγμα, χωρίς να το αφρατέψουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κ.γλ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ. μείγμα αβγού. Μετά από 25-30 δευτερόλεπτα, σπρώχνουμε το μείγμα στη μέση του τηγανιού με μια κουτάλα. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε το μείγμα για 1-1 1/2 λεπτό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η ομελέτα, αλλά να είναι κρεμώδης και υγρή από πάνω. Απλώνουμε 1/4 φέτα, 1/4 σπανάκι και 1/4 ντομάτες και λίγο άνηθο στη μισή ομελέτα. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή στο φούρνο, ενώ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ομελέτες.
Η συνταγή είναι από εδώ



Ρολάκια γαλοπούλας με τυρί κρέμα
Υλικά:
2 φέτες ψωμί του τοστ, 1 κ.σ. τυρί κρέμα, 2 φέτες γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Κόψτε την κόρα από τις φέτες και με έναν πλάστη ανοίξτε τις καλά, τόσο ώστε να γίνουν λεπτά φύλλα. Απλώστε σε κάθε φέτα τυρί κρέμα και από πάνω βάλτε μία φέτα γαλοπούλα. Τυλίξτε τα δύο ρολάκια σφιχτά και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες.
Η συνταγή είναι από εδώ

Μεσογειακό τοστ
Υλικά:
60 γρ. ελαιόλαδο (για το φρυγάνισμα του ψωμιού), 8 φέτες ψωμί του τοστ, 250 γρ. μελιτζανοσαλάτα, 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια , 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα φύλλα ρόκας
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού από το ελαιόλαδο και τοποθετούμε 2 φέτες ψωμί. Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί και φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τις 8 φέτες ψωμί. Αλείφουμε την κάθε φέτα από την πάνω πλευρά της με μια κουταλιά της σούπας μελιτζανοσαλάτα. Στις 4 από αυτές τοποθετούμε τη φέτα, τη λιαστή ντομάτα και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 και τα τοστ μας είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας.
Η συνταγή είναι από εδώ.  

Τορτίγια με γαλοπούλα
Υλικά:
2 τορτίγιες ολικής άλεσης, 200 γρ. ψαχνό μαγειρεμένης γαλοπούλας, 4 φύλλα γαλλική σαλάτα, 8 ντοματίνια, 2 κ.γλ. μουστάρδα, 2 κ.σ. σάλτσα γιαουρτιού. Για την σως: 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%, ξύδι βαλσάμικό, 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο άνηθο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδo, λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε το γιαούρτι και λίγο άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσαμικό και απλώνετε τη σάλτσα στη μισή τορτίγια και τη μουστάρδα στην άλλη μισή. Βάζετε το μαρούλι, τα ντοματίνια και τη γαλοπούλα. Από πάνω ρίχνετε λίγη σάλτσα ακόμα και την κλείνετε.
Η συνταγή είναι από εδώ



Pancakes με κουάκερ και μπανάνες
Υλικά:
100 γρ. βρώμη (κουάκερ), 3 ασπράδια αυγού σκέτα, 1 ολόκληρο αυγό, μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια, λίγη κανέλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μέλι ή μαρμελάδα, 1 μεσαία μπανάνα κομμένη σε φέτες.
Εκτέλεση:
Βάζετε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Λαδώνετε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβετε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάτε από την ανάποδη και κάνετε το ίδιο. Σερβίρετε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες ή σταφύλι για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Ελληνική μπρουσκέτα
Υλικά:
60- 80 γρ. βούτυρο, 4 φέτες ψωμί πολύσπορο, 200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση, 100 γρ. σταφύλια (μόνο ρώγες), 200 γρ. χαλούμι ψητό κομμένο σε κυβάκια, 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, αλάτι, 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό & έξτρα για το σερβίρισμα, 40 γρ. ελαιόλαδο, 1 σκ. σκόρδο καλά τριμμένη ή ψιλοκομμένη, 40 γρ. πάστα ελιάς, φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού από το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί και φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την πάστα ελιάς. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού στον πάγκο εργασίας και κάθε φέτα την αλείφουμε από την πάνω πλευρά της με μια κουταλιά του γλυκού από την πάστα ελιάς. Μοιράζουμε το μείγμα με τα τοματίνια και τα σταφύλια πάνω στις μπρουσκέτες. Σερβίρουμε με έξτρα βασιλικό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή είναι από εδώ



Αβοκάντο γεμιστό με τονοσαλάτα
Υλικά:
1 κονσέρβα τόνου (σε νερό), 2 ώριμα αβοκάντο, 1 ½ κ.γλ. κύμινο, 1 ½ κ.γλ. μουστάρδα, 1 κ.σ. ταχίνι, ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, σε καρέ, ¼ μαϊντανός, ψιλοκομμένος, ¼ φλ. σέλερι, σε καρέ, 1 αβγό βραστό, σφιχτό, ψιλοκομμένο, 1 λεμόνι (χυμός), ¼ φλ. σταφίδες, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας ¼ περίπου αυτής. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε τον τόνο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το ταχίνι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σέλερι, το αβγό, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο) και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο, γεμίζουμε με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v