@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πανεύκολες συνταγές για γλυκά σε 15’

Τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με ελάχιστα υλικά και σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά.

Πανεύκολες συνταγές για γλυκά σε 15’

Λαχταριστό τιραμισού, φθινοπωρινό κέικ κάστανο, κολασμένα γλυκά ψυγείου με μπισκότα και παραδοσιακός χαλβάς με μοντέρνες πινελιές. Πέντε υπέροχα γλυκά μας… κλείνουν τα μάτι, αλλά δεν μας κλείνουν στην κουζίνα για περισσότερα από 15 λεπτά, χάρη στις πανεύκολες, γρήγορες συνταγές τους.

Γλύκισμα ψυγείου με μπισκότα

Υλικά:
40 cookies σοκολάτας (περίπου 3 πακέτα), 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα κυκλικό στρώμα σαντιγί διαμέτρου 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 cookies περίπου - κόψτε στη μέση 1-2 cookies προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια. Καλύπτετε με σαντιγί τα cookies. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού. Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από την προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό.
Η συνταγή είναι από εδώ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σως μαύρης κουβερτούρας και λεμόνι

Υλικά:
500 ml νερό, 200γρ. ζάχαρη, 100γρ. ηλιέλαιο, 200γρ. σιμιγδάλι χοντρό, 3 κ.σ φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη, για τη σως: 1 κουβερτούρα 200 γρ., ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη και τοποθετείστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι. Με μια κουτάλα ανακατέψτε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα. Ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία. Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός. Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων στα 500W. Απλώστε την σως επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά. Γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.
Η συνταγή είναι από εδώ

Κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο

Υλικά:
400 γρ. κάστανα βρασμένα, 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 100 γρ. βούτυρο, 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%, 3 κ.σ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 2 κ.σ. κονιάκ, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα, 100 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε. Σε μια φόρμα 18 x 8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από εδώ

Σουφλέ σοκολάτας σε 3’

Υλικά:
4 κ. σ. αλεύρι φαρίνα, 4 κ. σ. ζάχαρη, 2 κ. σ. κακάο, 1 αυγό, 3 κ. σ. γάλα, 3 κ. σ. ελαιόλαδο, 3 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας ή τρούφα σοκολάτας, λίγη βανίλια, ή κανέλα ή ό,τι γεύση θέλετε
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλες τις σκόνες μέσα σε μια μεγάλη κούπα καφέ. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, ρίχνετε τις νιφάδες σοκολάτας και την βανίλια. Βάζετε την κούπα στα μικροκύματα για 3 λεπτά (για φούρνο ισχύος 1000w) ή για 4 λεπτά (για φούρνο ισχύος 700w). Το γλυκό θα φουσκώσει αρκετά πάνω από την κούπα, αλλά μόλις το βγάλετε θα «πέσει». Συνοδεύστε το με μία μπάλα παγωτού.
Η συνταγή είναι από εδώ

Γρήγορο τιραμισού
Υλικά (για 4 μερίδες):
Για τη σύνθεση του γλυκού: Μπισκότα σαβουαγιάρ, σιρόπι καφέ, κρέμα μασκαρπόνε, 20 γρ. κακάο (για διακόσμηση)
Για την κρέμα μασκαρπόνε: 50 γρ. μασκαρπόνε, 150 γρ. τυρί κρέμα, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, 5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα, 20 γρ. κρασί κόκκινο, 35 γρ. καφές, espresso κρύος, 200 γρ. κρέμα γάλακτος, σαντιγί
Για το σιρόπι καφέ: 200 γρ. καφές, espresso, 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική, 30 γρ. κρασί κόκκινο, 100 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Για τη σύνθεση του γλυκού: Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στην βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη κρέμα, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση κρέμας. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
Για την κρέμα μασκαρπόνε: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια ,το κρασί και το καφέ. Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Για το σιρόπι καφέ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση.
Η συνταγή είναι από εδώ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

  • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
    1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
    1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
    1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
    1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
    1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY