Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για μπάρμπεκιου

Μαρινάδες, ορεκτικά, συνοδευτικά, και ιδέες για ψησίματα. Μαζέψαμε τις καλύτερες συνταγές για μπάρμπεκιου πάρτι – υπερπαραγωγή.
Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για μπάρμπεκιου
Από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, μέχρι να μπούμε… στο ψητό, το μπάρμπεκιου θέλει μεράκι και φαντασία –εντάξει, και έναν καλό ψήστη, αλλά εμείς από εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό. Μπορούμε, όμως, να σας βρούμε τις πιο πρωτότυπες συνταγές, και να αφήσουμε την εκτέλεση πάνω σας.

Καλαμπόκι ψητό με βούτυρο λεμονιού και μπούκοβο
Από το Argiro.gr

Υλικά:
4 φρέσκα καλαμπόκια, 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό, 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1 κ.γ. χοντροτριμμένο πιπέρι, 1 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση:
Αγοράζουμε φρέσκα καλαμπόκια με την φλούδα - φύλλα τους. Τα βουτάμε σε μπολ με νερό για 10'. Έτσι θα προφυλάξουμε τα φύλλα τους στο ψήσιμο και δεν θα καούν. Βάζουμε τα καλαμπόκια σε σχάρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Προσοχή δεν τα ξεφλουδίζουμε πριν το ψήσιμο. Κατά την διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα τα γυρίζουμε τακτικά να ψηθούν σωστά γύρω- γύρω.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τραβάμε τις φλούδες και τα καθαρίζουμε φροντίζοντας να μην τις ξεκολλήσουμε τελείως από το καλαμπόκι γιατί είναι εντυπωσιακές στο σερβίρισμα. Τα ξαναβάζουμε στην σχάρα (κάρβουνα) και τα ψήνουμε για 10'-15' να ροδίσουν ελαφρά.

Ετοιμάζουμε το βούτυρο. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το χυμό, το μπούκοβο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Το παγώνουμε 5'-10' να σφίξει. Σερβίρουμε τα καλαμπόκια σε λαδόκολλα, αλείφουμε τριγύρω με βούτυρο και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.

Ψητές φτερούγες κοτόπουλο με ντιπ γιαούρτι με μυρωδικά
Από το Gourmed.gr

Υλικά:
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ. σ. μουστάρδα, 50 ml σάλτσα σόγιας, 50 ml ελαιόλαδο, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 2 κ.γλ. θυμάρι ξερό, 2 κ.γλ. ρίγανη, 2 κ.γλ. δυόσμο, 2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή, 2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 50 ml ελαιόλαδο, 1 σκόρδο πολτοποιημένο, 3 κ.σ. κάπαρη, 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις φτερούγες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τις φτερούγες με την μαρινάδα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν γιατί το γιαούρτι αρπάζει εύκολα. Για το ντιπ ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη.

Εύκολη σάλτσα μπάρμπεκιου για τα ψητά σας
Από τις Συνταγές της Παρέας

Υλικά:
80 ml παρθένο ελαιόλαδο (7 κ.σ περίπου), 2 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ. κέτσαπ, 2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1 κ.γλ. κύμινο τριμμένο, 1 κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ευρύχωρο μπόλ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ακόμη καλύτερα αν τα χτυπήσετε σε ένα καλό και ευρύχωρο σέικερ ή με ένα δυνατό μιξεράκι χειρός έως να αποκτήσει σχεδόν την υφή της μαγιονέζας. Έτοιμη η σάλτσα BBQ για να συνοδεύσει τα ψητά σας.

Μαρινάδα για μπάρμπεκιου
Από το GreekMasa.gr

Υλικά:
1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. θυμάρι, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι, 1/2 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλείφουμε τα κρέατά μας και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

Καυτερά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά:
4 μερίδες παϊδάκια χοιρινά (500 γρ. το καθένα), 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο, μία καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη με τους σπόρους, 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες, 6 κ.σ. ρούμι, 6 κ.σ. ζάχαρη, 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας σκούρα, 6 κ.σ. μέλι, 6 κ.γλ. μουστάρδα Ντιζόν, 1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό) και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε με το κουτάλι όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω στα παϊδάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, πιάνουμε τα παϊδάκια με τα χέρια μας και τα γυρνάμε ξανά και ξανά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν επικαλυφθεί καλά με τη σάλτσα μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Μαγειρεύουμε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρνώντάς τα συχνά και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα κάθε φορά. Το γύρισμα και το πέρασμα με τη σάλτσα είναι σημαντικό, έτσι ώστε και οι τέσσερις πλευρές του κάθε κρέατος να είναι επιστρωμένες με αυτήν. Σε περίπτωση που μας περισσέψει σάλτσα, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και να την ρίξουμε πάνω στα παϊδάκια, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v