Γεύσεις του Κόσμου: Τα cupcakes της άνοιξης

Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα cupcakes με την βοήθεια της Yohanna D’ Elia από τους Tip the Chef. 
Γεύσεις του Κόσμου: Τα cupcakes της άνοιξης
Είναι νόστιμα, τρώγονται εύκολα σα… σφηνάκι και – το κυριότερο – είναι εξίσου εύκολο να τα φτιάξουμε στην κουζίνα μας. Τα cupcakes είναι ένας γλυκός πειρασμός στον οποίο δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας, ανοιξιάτικα με τη βοήθεια της ζαχαροπλάστη Yohanna D’ Elia από τους Tip the Chef.

Δείτε παρακάτω τις συνταγές.

Red Velvet Cupcakes

Υλικά:
170 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
230 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν φλάουρ
240 γρ. γιαούρτι
140 γρ. ασπράδια
140 γρ. φράουλες κομμένες
Χρώμα Κόκκινο για Κέικ

Εκτέλεση: Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες χρώμα στο γιαούρτι, και το βάζουμε στο μείγμα μας. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τις φράουλες με την βοήθεια μίας μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας με μία μαρίζ. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Βουτυρόκρεμα για Red Velvet Cupcakes

90 γρ. κρόκους
280 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη
400 γρ. βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό τους κρόκους με την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Όταν το μείγμα είναι περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το βούτυρο. Διακοσμούμε τα cupcakes με την βοήθεια ενός κορνέ.

Lemon Cupcakes

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αβγά
200 γρ. αλεύρι
5 γρ. ξύσμα Λεμονιού

Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο, ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αβγά σιγά-σιγά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

Ιταλική Μαρέγκα

Υλικά:
70 γρ. ασπράδια
35 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. νερό
10 γρ. γλυκόζη
1 Βανίλια

Εκτέλεση: Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια, τη βανίλια και τα 35 γρ. ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βράζω τα 100 γρ. ζάχαρη, το νερό και γλυκόζη στους 118 βαθμούς και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ασπράδια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα. Διακοσμούμε τα cupcakes λεμόνι με την βοήθεια ενός κορνέ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v