Τέσσερις νόστιμες συνταγές για όλη την οικογένεια

Το μαγείρεμα για την οικογένεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί νόστιμες και υγιεινές συνταγές που θα αρέσουν σε όλους. Βρήκαμε τέσσερις τέτοιες και σας τις παρουσιάζουμε.
Τέσσερις νόστιμες συνταγές για όλη την οικογένεια
 Γυρίζετε από τη δουλειά και πρέπει να φτιάξετε κάτι για εσάς και τον σύντροφό σας. Εύκολη υπόθεση: μακαρόνια με σάλτσα. Γυρίζετε από τη δουλειά και πρέπει να μαγειρέψετε για εσάς, τον σύντροφό σας και για τα πιτσιρίκια. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν.

Χρειάζεστε κάτι νόστιμο, υγιεινό και – σε γενικές γραμμές – απλό στην υλοποίηση. Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Μαμάδες και μπαμπάδες που παίζουν στα δάχτυλα την καθημερινή σίτιση της οικογένειας έχουν βρει τη λύση. Τους ρωτήσαμε και βρήκαμε τέσσερις νόστιμες, απλές και υγιεινές συνταγές για όλη την οικογένεια.

Σημειώστε ότι τα παρακάτω καλύπτουν εύκολα 4-6 μερίδες, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε και… πακέτο για την επόμενη ημέρα στη δουλειά.

Διαφορετικό κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες

Υλικά: Κομμάτια από ένα κοτόπουλο (ή μπούτια με φτερούγες)/6-8 πατάτες/1 κόκκινη πιπεριά/1 κίτρινη πιπεριά/2 κρεμμύδια/μανιτάρια/250 γρ. μαγιονέζα (Κανονική ή Light)/1 κουπάκι γιαούρτι/100-150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί/άνηθος/μαϊντανός/σκόρδο/αλάτι, πιπέρι (μπορείτε να προσθέσετε και τσίλι-πάπρικα ή μίγμα για κοτόπουλο)/τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε και τις απλώνουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, 2/3 από το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, ότι άλλα μπαχαρικά θέλουμε να προσθέσουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με τις πατάτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και το 1/3 από άνηθο και μαϊντανό που έχουν μείνει.

Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλο μέσα στο μίγμα (πρέπει να βγει πηχτό) και ύστερα τα απλώνουμε πάνω στις πατάτες. Από πάνω τους ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Το υπόλοιπο μίγμα το αραιώνουμε με νερό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο (αναλόγως τα κομμάτια που βάλαμε). Πέντε με δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Συνταγή από εδώ.

Μοσχάρι με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Υλικά: 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό σε κύβους/1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο/1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο/λίγο ελαιόλαδο/αλάτι/πιπέρι/1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα/1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση: Βάζουμε τους κύβους του κρέατος σε κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρει μια βράση και ξεπλένουμε το κρέας. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγο.Προσθέτουμε το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και τα ντοματάκια. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας μου και το αφήνω να ψηθεί έως ότου μαλακώσει. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο συμπληρώνουμε 7 περίπου ποτήρια νερό, ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι (ανάλογα τα γούστα) και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά έως ότου ψηθεί και πιει όλο το νερό της κατσαρόλας. Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζω με τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Συνταγή από εδώ.

Σουτζουκάκια με ρύζι

Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς/7 σκελίδες σκόρδο/200 γρ. φρυγανιά τριμμένη/2 κουταλάκια αλάτι και πιπέρι/μια συσκευασία ρύζι πιλάφι/2 κουταλάκια κύμινο/1 ποτήρι κόκκινο κρασί/4 φρέσκιες ντομάτες/1 κούπα λάδι/βασιλικός/1 κρεμμύδι τριμμένο/λίγος δυόσμος

Εκτέλεση: Για τα σουτζουκάκια, βάζουμε σε μια λεκάνη, τα υλικά μας. Δηλαδή, τον κιμά, 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι, την φρυγανιά και το κύμινο. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε όλα μαζί σε μακρόστενο σχήμα. Την ώρα που πλάθουμε ένα-ένα τα βουτάμε μέσα στο ποτήρι του κρασιού.

Για την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την μια σκελίδα σκόρδο που μας έχει περισσέψει. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο δυόσμο, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης, το υπόλοιπο κρασί (1 ποτήρι) και αν θέλουμε λίγο ακόμα κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει λιγάκι, και μετά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Τέλος, για το ρύζι, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα σακουλάκια με το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα, σερβίρουμε με όσο ρύζι θέλουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα μας από την κατσαρόλα.
Συνταγή από εδώ.

Φαγκρί στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά: 1 ολόκληρο φαγκρί, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο/3 κλωνάρια σέλερι/3 ξερά κρεμμύδια/3 ντομάτες/3 πατάτες/ 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες/ 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη/1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο/Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του. Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v