Γρήγορες συνταγές για τον φούρνο μικροκυμάτων

Ξεμείνατε από ιδέες και χρόνο; Έχουμε τέσσερις απλές, εύκολες και νοστιμότατες συνταγές για να ετοιμάσετε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Γρήγορες συνταγές για τον φούρνο μικροκυμάτων
Πολλά έχουν ακουστεί για τους φούρνους μικροκυμάτων – και τα περισσότερα από αυτά είναι μύθοι - όμως η ευκολία την οποία προσφέρουν στο μαγείρεμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην μοιάζει απόλυτα με εκείνο ενός κανονικού φούρνου, όμως με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα νόστιμες συνταγές για ώρες έκτακτης ανάγκης. Τέσσερις τέτοιες συνταγές έχουμε για εσάς παρακάτω.

Μακαρόνια Ογκρατέν
Υλικά:
50 γρ. μακαρόνια
1 λίτρο νερό καυτό
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι
4 κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
200 γρ. μπέικον σε κύβους κομμένο
200 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια κομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
300 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
20 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε το νερό με το αλάτι κα το λάδι σε μια φόρμα πυρέξ. Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα και τα ανακατεύουμε λίγο. Σκεπάζουμε το πυρέξ, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων σε 600W για 3 λεπτά και μετά στα 360W άλλα 3 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα του και σταματήσει ο φούρνος να δουλεύει, τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα. Μετά τα ρίχνουμε στο τρυπητό και με κρύο νερό τα κρυώνουμε.

Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τα κρεμμύδια με το μπέικον και το βούτυρο, τα βάζουμε στα μικροκύματα στα 600W για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγα μακαρόνια. Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το ζαμπόν και τα τυριά. Μετά πάλι μακαρόνια, κρεμμύδια, ζαμπόν, τυριά και πάλι από την αρχή. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια και σκεπάζουμε με τυρί. Βάζουμε την κατσαρόλα στα μικροκύματα στα 600W για 10 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνταγή από εδώ.

Ομελέτα 4 τυριών
Υλικά:
2 αυγά L ή XL
2 τρίγωνα τυριά (τύπου la vache qui rit)
75 γρ. κασέρι
75 γρ. γκούντα
75 γρ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά τύπου κέρατο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο των 2 αυγών, 3 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα χτυπάμε με το πιρούνι (όχι με μίξερ). Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων με ένα πιάτο από πάνω και ψήνουμε για 1 λεπτό στα 700W. Στο χρόνο αυτό κόβουμε τα τυριά σε κομματάκια (λίγο μεγαλύτερα από ζάρι) και την πιπεριά σε ροδέλες ή μικρά κομματάκια. Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο φορώντας γάντια και αφαιρούμε το πιάτο.

Ρίχνουμε μέσα το τυρί και την πιπεριά και με καθαρό πιρούνι ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Σκεπάζουμε με το πιάτο, βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 3 λεπτά στα 700W. Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο. Αφαιρούμε το πιάτο φορώντας γάντια. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνταγή από εδώ.

Muffins
Υλικά:
1 μεγάλη κούπα του καφέ
4 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3 κουταλιές ζάχαρη
1 / 3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/4 μπανάνα, πουρέ -πολτοποιημένη στο μούλτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. απλό γιαούρτι
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές νερό
1 εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην κούπα, τα υλικά μας πρέπει να είναι τα δύο τρίτα της κούπας, περίπου. Ρίχνουμε πάνω λίγη ζάχαρη να κάνει κρούστα και βάζουμε την κούπα μας σε φούρνο μικροκυμάτων, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία για 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να αυξηθεί-φουσκώσει πάνω από το χείλος της κούπας. Βγάζουμε, αφήνουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε σε πιατάκι, γαρνίρουμε με γιαούρτι και καρύδια και απολαμβάνουμε. Συνταγή από εδώ.

Πατάτα με τυρί κρέμα
Υλικά:
1 πατάτα μεγάλη
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, Ρίγανη και προαιρετικά πιπέρι μαύρο ή κόκκινο

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε την πατάτα όπως είναι με τη φλούδα και τη βάζουμε σε ένα πιάτο στα μικροκύματα για 15 λεπτά. Αφού ψηθεί, την κόβουμε στη μέση και την «περνάμε» αλείφοντας με το σκόρδο που το έχουμε κόψει στη μέση. Αν θέλετε το λιώνετε με το ειδικό εργαλείο και αλείφετε την πατάτα για πιο έντονη γεύση του σκόρδου. Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και πιπέρι όσο θέλουμε. Αλείφουμε τέλος την πατάτα με το τυρί κρέμα (μια κουταλιά στο κάθε μισό της πατάτας). Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v