Λαχταριστές συνταγές για σπιτικά μπουρίτος

Με κιμά, με μοσχάρι ή με κοτόπουλο; Φέρνουμε το Μεξικό στην κουζίνα μας και ετοιμάζουμε τέσσερεις πεντανόστιμες συνταγές για ζουμερά μπουρίτος.
Λαχταριστές συνταγές για σπιτικά μπουρίτος
Τάκο- μπουρίτο. Το δίπτυχο που μας έκανε να αγαπήσουμε τη μεξικάνικη κουζίνα – μαζί με το τσίλι κον κάρνε – αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά… δίδυμα των γεύσεων του Μεξικού.

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το ένα «αδερφάκι», το μπουρίτο και θα ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα τέσσερεις λαχταριστές συνταγές για το δημοφιλές έθνικ έδεσμα. Μείνετε όμως συντονισμένοι, θα ακολουθήσει άλλο άρθρο με κατατοπιστικές συνταγές για τάκος.

Μπουρίτος με κιμά και κόκκινα φασόλια
Υλικά:
2 τορτίγιες
150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 κ.γλ. πιπεριά καυτερή πολτοποιημένη
1 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο
3 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον κιμά, την πιπεριά και την καυτερή πιπεριά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί και να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα φασόλια και τον κόλιαντρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Λίγο πριν σερβίρουμε, βάζουμε τις τορτίγιες μία μία σε αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθούν και από τις δύο μεριές. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, τυλίγοντάς τες σαν κρέπες. Συνοδεύουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε. Συνταγή από εδώ.

Μπουρίτος με λαχανικά
Υλικά:
8 τορτίγιες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια κομμένη σε κυβάκια
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις κονσέρβες. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο και στη συνέχεια ένα-ένα τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαγειρευθούν το πολύ για 5'. Παίρνουμε τη γέμιση με κουτάλι, την μοιράζουμε στις τορτίγιες, τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε σε πιάτα που έχουν σαν συνοδευτικό δροσερό μαρούλι. Συνταγή από εδώ.

Μπουρίτος με κοτόπουλο και sour cream
Υλικά:
3τορτίγιες
Λάδι
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.σκόρδο σκόνη
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1/2φλ.κόκκινα φασόλια κονσέρβα
1/3φλ.ντοματάκια κονκασέ
1/2κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1φλ.τσένταρ τριμμένο
1/2φλ.sour cream (ξινή κρέμα) ή 200γρ.γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2κ.σ.ξινόγαλο

Εκτέλεση: Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κοτόπουλο ώστε να πάρει χρώμα παντού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε κάθε τορτίγια πασπαλίζουμε από μια γενναία ποσότητα τυρί και 1-2 κουταλιές από το μείγμα κοτόπουλου. Το κλείνουμε σε ρολό και το ψήνουμε 2-3 λεπτά σε τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και απλώνουμε από πάνω την ξινή κρέμα (sour cream). Συνταγή. 

Μπουρίτος με μοσχάρι
Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από φιλέτο ή μπριζόλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές jalapenos ψιλοκομμένες (από βάζο)
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
2 μέτριες, ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τορτίγιες

Εκτέλεση: Κόβουμε το ψαχνό από το κρέας σε μικρά κομμάτια 1 εκ. Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 10'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρέας, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά, για 3'-4'. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τυλίγουμε σε ζεστές τορτίγιας. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Συνταγή.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v