Δροσερές συνταγές για σπιτική γρανίτα

Με φράουλες, με λεμόνι, με ροδάκινο ή με μπανάνα; Όπως και αν τη λιγουρεύεστε, έχουμε τέσσερις πανεύκολες συνταγές για την απόλυτη καλοκαιρινή γρανίτα.
Δροσερές συνταγές για σπιτική γρανίτα
Είναι πιο ελαφριά –και πιο δροσιστική– από το παγωτό, από το οποίο έχει και λιγότερες θερμίδες, και αν έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι είναι βέβαιο πως θα τα ξετρελάνει. Η απόλυτα καλοκαιρινή λιχουδιά που λέγεται γρανίτα φτιάχνεται πανεύκολα, αρκεί να έχετε την απαραίτητη υπομονή για να την αφήσετε πολλές ώρες να παγώσει. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερις απολαυστικές συνταγές που θα πάνε τα καλοκαιρινά μας απογεύματα στη βεράντα σε άλλο επίπεδο.

Γρανίτα καρπούζι 
από το Mama365.gr

Υλικά:
½ κούπα ζάχαρη
¾ της κούπας νερό
6 κούπες καρπούζι σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση:
Αναμείξτε ζάχαρη και νερό σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βάλτε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 45 λεπτά. Καλύψτε και καταψύξτε για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μίξερ τοποθετήστε το καρπούζι και το λάιμ και προσθέστε το σιρόπι. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ και ψύξτε για περίπου μισή ώρα μέχρις ότου η επιφάνεια γίνει κρύσταλλο. Ανακατέψτε έτσι ώστε το κρύσταλλο να έρθει στη μέση του μπολ και τοποθετήστε το πάλι στο ψυγείο. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το μίγμα.

Γρανίτα Ροδάκινο 
από τις Συνταγές της Παρέας 

Υλικά:
5-6 ροδάκινα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
100 ml. χυμό πορτοκάλι (ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας μας)
λίγη βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τους βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στα τέσσερα για να τα αλέσουμε χωρίς προβλήματα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αλέθουμε ξανά. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Γρανίτα φράουλα 
από το MaryMary.gr

Υλικά:
1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλές μας και τις κόψουμε σε μικρά κομματάκια, τις περνάμε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σιροπάκι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεταλλικό μπωλ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι -αφού κρυώσει- και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δούμε ότι παγώνει (περίπου 2 ώρες), το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι να το σερβίρουμε.

Γρανίτα μπανάνα 
από το Mama365.gr

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λιωμένη μπανάνα
1 κούπα νερό

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και τη ζάχαρη έως ότου πάρουν βράση και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Έπειτα προσθέστε τον πουρέ μπανάνας και τοποθετήστε το μίγμα για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να ανακατέψτε το παγωμένο μίγμα και τοποθετήστε το για ακόμη 2 ώρες στο ψυγείο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v