Ξεφύγετε για λίγο την μονοτονία της Ναπολιτάνα και της Μπολονέζ και δοκιμάστε πέντε λαχταριστές, ιδιαίτερες και αρκετά εύκολες συνταγές με ζυμαρικά για κάθε γούστο και διάθεση.
Παλαιότερο των 360 ημερών
του Νικόλα Γεωργιακώδη
Στην ερώτηση «Τι να μαγειρέψω σήμερα;», η πιο συνήθης απάντηση είναι «Ζυμαρικά». Επειδή όμως τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν μια πολύ βαρετή υπόθεση, ιδιαίτερα αν έχετε μπει και εσείς στην ρουτίνα «μπολονέζ- ναπολιτάνα – μπολονέζ», έχουμε να σας προτείνουμε πέντε εναλλακτικές συνταγές με βάση το all time classic για σπιτική γαστρονομία υλικό, οι οποίες ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.
Μαύρα Tonnarelli με αυγοτάραχο και καυτερή πιπεριά Για τους λάτρεις των «παράξενων» θαλασσινών γεύσεων.
Θα χρειαστείτε: *Αλάτι χοντρό θαλασσινό *Παρθένο ελαιόλαδο *4 σκελίδες σκόρδο *Μία πιπεριά πράσινη καυτερή *1 πακέτο Tonnarelli al nero di seppia (Μαύρα ζυμαρικά φτιαγμένα με μελάνι σουπιάς) *1 βαζάκι τρίμμα αυγοτάραχου Τρικαλινός *Φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση: Βράζουμε τα Tonnarelli για 10 λεπτά περίπου σε μπόλικο νερό και αλάτι. Ταυτόχρονα δεν τρίβουμε, αλλά κόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά σε πολύ λεπτές ροδέλες (με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι). Προσθέτουμε ή αφαιρούμε σκόρδο και πιπεριά από τη συνταγή, ανάλογα με το πόσο σκορδάτο ή/και καυτερό θέλουμε το αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να το αφήσουμε να κάψει και ζεματάμε το σκόρδο και την πιπεριά, έτσι ώστε να πάρουν χρυσό χρώμα, αλλά όχι να καούν. Όταν η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί, προσθέτουμε τα στραγγισμένα και βρασμένα Tonnarelli και ανακατεύουμε ευγενικά, ώστε να λαδωθούν ομοιόμορφα. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το τρίμμα του αυγοτάραχου (υπολογίζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ανά μερίδα) και ξανα-ανακατεύουμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο τριμμένο φρέσκο μαϊντανό.
Η Μακαρονάδα του Κρασοπατέρα Μια συνταγή κατευθείαν από Τοσκάνη.
Θα χρειαστείτε: Για 2 άτομα θα χρειαστείτε: Ένα πακέτο πέννες (500 γρ.) 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κόκκινα (υπολογίζουμε 1 ανά άτομο) 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί Ελαιόλαδο Παρμεζάνα τριμμένη σε φλίδες (πέταλα) Φρέσκο μαϊντανό Αλάτι χοντρό, φρέσκο πιπέρι