5 απίστευτες συνταγές με μπανάνες

Το αγαπημένο μας φρούτο μπορεί να αποτελέσει βασικό υλικό για λαχταριστά, υγιεινά και πανεύκολα στην δημιουργία γλυκά. Σας προτείνουμε πέντε ενδιαφέρουσες συνταγές με μπανάνα που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.
5 απίστευτες συνταγές με μπανάνες
Σε ποιον δεν αρέσει η μπανάνα; Φρούτο κάθε εποχής, γλυκό, εύκολο να το βρεις, χωρίς κουκούτσια, και που -σύμφωνα με έρευνες- προστατεύει την καρδιά μας, μαλακώνει τον βήχα, δυναμώνει τα κόκαλα, ρυθμίζει την πίεση. Πώς, αλλιώς, όμως μπορούμε να απολαύσουμε τις μπανάνες; Βρήκαμε πέντε απίστευτες, πεντανόστιμες, υγιεινές και πανεύκολες συνταγές που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε το αγαπημένο σας φρούτο ακόμα περισσότερο!

Banana Crumble

Τι θα χρειαστείτε:
4 ώριμες, καθαρισμένες μπανάνες
¾ της κούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
¾ της κούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι (μαλακό)
½ κούπα κουάκερ
6 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε 6 κομμάτια
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Αναμίξτε τον χυμό πορτοκαλιού με την βανίλια και αφήστε τον στην άκρη. Κόψτε τις μπανάνες σε λωρίδες και τοποθετήστε τις με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ψησίματος. Αναμίξτε το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη, το κουάκερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και προσθέστε το βούτυρο. Με ένα μπλέντερ χτυπήστε ελαφρά το μείγμα μέχρι αυτό να μοιάζει με μικρούς σβώλους. Πασπαλίστε τις μπανάνες με τον χυμό πορτοκαλιού και την βανίλια και έπειτα, με ένα κουτάλι, απλώστε το παραπάνω μείγμα πάνω στις μπανάνες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Το γλυκό σερβίρεται ζεστό με παγωτό (σοκολάτα ή βανίλια).

Τάρτα με μπανάνα και κρέμα σοκολάτα

Τι θα χρειαστείτε:
3 μπανάνες, κομμένες και χωρισμένες
2 κρόκους αυγών, χτυπημένους
1 έτοιμη βάση για τάρτες (πάχους 8 ιντσών κατά προτίμηση), θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ
2 κούπες γάλα
¾ της κούπας ζάχαρη
½ κούπα κρέμα γάλακτος
¼ της κούπας καλαμποκάλευρο
¼ της κούπας και 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Αναμείξτε την ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το ¼ της κούπας κακάο και το αλάτι σε ένα μπεν μαρί, χωρίς ακόμα να βράσετε το νερό. Αναμείξτε σε αυτό την μισή κούπα γάλα και τους χτυπημένους κρόκους αυγών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε ανακατεύοντας και το υπόλοιπο γάλα. Ανάψτε το μάτι για να βράσει το μείγμα κακάο στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο (για 5-6 λεπτά). Βγάλτε το από την φωτιά, ανακατέψτε μέσα σε αυτό την βανίλια και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Απλώστε το ένα τρίτο των κομμένων μπανανών πάνω στην βάση της τάρτας και από πάνω απλώστε το μισό μείγμα κακάο. Επαναλάβετε με άλλο ένα τρίτο μπανανών και το άλλο μισό μείγμα και ολοκληρώστε με το τελευταίο τρίτο μπανανών. Καλύψτε το ταψάκι με μία ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά. Ωστόσο, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, στην υψηλότερη ταχύτητα, μέχρι από υγρή να αποκτήσει φόρμα. Βγάζοντας την τάρτα από το ψυγείο θα χρησιμοποιήσετε την κρέμα γάλακτος για να την γαρνίρετε από πάνω, ενώ στο τέλος θα πασπαλίσετε την τάρτα με το υπόλοιπο κακάο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Cookies με μπανάνα και κουάκερ

Τι θα χρειαστείτε:
3 μέτριες μπανάνες
2 κούπες κουάκερ
1 ½ κούπα ψιλοκομμένοι, αποξηραμένοι χουρμάδες
½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/3 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
¾ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Λιώστε τις μπανάνες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τις μπανάνες με όλα τα άλλα υλικά. Με ένα μεγάλο κουτάλι τοποθετήστε στρογγυλές κουταλιές του μείγματος, την μία δίπλα στην άλλη, σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει χαρτί ζαχαροπλαστικής. Πάνω εκεί θα ψηθούν και θα φουσκώσουν τα cookies. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.

Τηγανιτές μπανάνες

Τι θα χρειαστείτε:
6 μεγάλες, σφιχτές μπανάνες
4 κούπες λάδι για τηγάνισμα (π.χ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ρυζάλευρο
1 κούπα νερό
¾ της κούπας τριμμένη καρύδα
½ κούπα γάλα καρύδας
¼ της κούπας σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού baking soda
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε 2 ή 3 λωρίδες, ανάλογα με το πόσο παχιές είναι. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί, πλην του λαδιού, και ανακατέψτε τα καλά. Αφήστε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ σκεύος (προτιμότερο είναι το wok). Βουτάτε την κάθε λωρίδα μπανάνας πρώτα στο μείγμα και μετά στο λάδι μέχρι να γίνει χρυσο-καφέ. Έπειτα αφήστε τις τηγανιτές μπανάνες να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί και σερβίρετε όπως επιθυμείτε (συνιστώμενο σερβίρισμα: Με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας).

Βάφλες με μπανάνα 

Τι θα χρειαστείτε:
3 μέτρια αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα γάλα
1 κούπα ώριμη, λιωμένη μπανάνα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού baking powder
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Σιρόπι της προτίμησής σας για το σερβίρισμα
(θα χρειαστείτε επίσης την ειδική μηχανή για βάφλες, την οποία μπορείτε να αγοράσετε από εδώ)

Τι θα κάνετε:
Κοσκινίστε το αλεύρι και μετά προσθέστε και κοσκινίστε μαζί και τα άλλα στεγνά υλικά (την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι). Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γάλα και μετά την μαργαρίνη και μετά χύστε το μείγμα μέσα στα «στεγνά» υλικά. Προσθέστε την λιωμένη μπανάνα και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Χρησιμοποιώντας περίπου μισή κούπα από το τελικό μείγμα για κάθε βάφλα, ψήστε σε μία προθερμασμένη μηχανή για βάφλες μέχρι το χρώμα της κάθε βάφλας να γίνει χρυσο-καφέ. Σερβίρετε με ζεστό σιρόπι και -αν θέλετε- παγωτό.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v