Τέλειες συνταγές με αβοκάντο

Nόστιμο και θρεπτικό, το αβοκάντο είναι ο απόλυτος γευστικός μπαλαντέρ για τις πιο τέλειες καλοκαιρινές συνταγές.
Τέλειες συνταγές με αβοκάντο
Έχεις ένα αβοκάντο ή και παραπάνω; Έχουμε ωραιότατες συνταγές για να το απολαύσεις σε κάθε πιθανό συνδυασμό.

Πράσινη σαλάτα με σος αβοκάντο

Υλικά: 1 μαρούλι μεγάλο, 2 αβγά βραστά σφιχτά, 1 κουταλιά ηλιόσποροι, 1 κουταλιά κολοκυθόσποροι

Για τη σος: 1 αβοκάντο, ο χυμός ενός λεμονιού, 1 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Κόβουμε το μαρούλι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε κόψει στα τέσσερα, και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους και τους κολοκυθόσπορους.

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος.

Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Συνταγή από εδώ

Γαρίδες κοκτέιλ μέσα σε αβοκάντο

Υλικά: 20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και καθαρισμένες, 5 ολόκληρα αβοκάντο, 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα, 5 κ. σ. κέτσαπ, χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι, 1 κ.γ. τσίλι καυτερό, 2 κ.σ. κονιάκ, μισή μικρή σελινόριζα, κομμένη σε κομματάκια, μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ κόβουμε τις μισές γαρίδες στη μέση. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση τα ανοίγουμε προσεκτικά και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα μεγάλο μαχαίρι χτυπώντας το στη μέση.

Με κουτάλι προσεκτικά αφαιρούμε την ψίχα του αβοκάντο και τη βάζουμε σε μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το χυμό λεμονιού, το τσίλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τις γαριδούλες, την ψύχα αβοκάντο, τα κομμάτια σελινόριζας και το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για 1 ώρα. Με κουτάλι γεμίζουμε το αβοκάντο και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες γαρίδες. Διακοσμούμε την πιατέλα με κορφούλες άνηθου.

Συνταγή από εδώ.

Burritos με κοτόπουλο και αβοκάντο

Υλικά: 4 αραβικές πίτες, 40 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε, 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο, 1 αβοκάντο, μεγάλο, 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, 2 κ.σ. κόλιανδρο, 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση: Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας μας., Απλώνουμε σε κάθε πίτα 10 γρ. από το γιαούρτι., Από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι το πέστο.

Κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε κομμάτια 1 εκ. και το μοιράζουμε σε κάθε πίτα. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε κάθε αραβική πίτα.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Τυλίγουμε και σερβίρουμε με το γιαούρτι. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ζεστάνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.

Συνταγή από εδώ. 

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Υλικά: 2 αβοκάντο, ώριμα, 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας, 80 γρ. σιρόπι αγαύης, 50 γρ. κακάο, σε σκόνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, φράουλες, για το σερβίρισμα, δυόσμο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.

Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v