@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πώς θα φτιάξεις τέλεια παϊδάκια στο σπίτι

Ετοιμάζουμε πεντανόστιμα και εύκολα παϊδάκια κοτόπουλου και αρνιού στο σπίτι με τρεις τέλειες συνταγές.

Πώς θα φτιάξεις τέλεια παϊδάκια στο σπίτι

Μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε με το κιλό σε ταβέρνες και ψητοπωλεία, αλλά γιατί να μην τα φτιάξουμε και σπίτι δηλαδής;

Εντάξει, δεν θα είναι το ίδιο, όμως το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.

Δείτε τρεις συνταγές για παϊδάκια στον φούρνο σπιτικά.

Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί

Υλικά: 1 (1.300 γρ.) μικρό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. θυμάρι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, 1 κ.σ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μπουγιουρντί: 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα, 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα, 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα, 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο, 250 γραμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι, αλάτι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση: Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα και πιο μαλακά).

Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50΄.

Για το μπουγιουρντί

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20΄. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.

Συνταγή από εδώ

Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακή μαρινάδα

Υλικά: 1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια, 2 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. μέλι, 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά.

Αλείφουμε τα παϊδάκια με το μείγμα. Ψήνουμε σε μαντεμένια σχάρα ή σε αντικολλητικό σκεύος.

Όταν ψηθούν, πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά.

Συνταγή από εδώ

Παϊδάκια στο φούρνο με μέλι και πατάτες

Υλικά: 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια, 1 κλωνάρι ρίγανη, 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, χυμός 2 λεμονιών, πολτό από 2 σκελίδες σκόρδου. 3 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ.ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή, αλατοπίπερο, 1 κιλό πατάτες, 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου.

Αλείφουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να μαριναριστούν σωστά τα παϊδάκια μας και τα αφήνουμε για λίγη ώρα.

Παράλληλα αφού έχουμε ήδη καθαρίσει και ψιλοκόψει τις πατάτες, τις αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιών, τη ζάχαρη, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και αλατοπίπερο, και τις μεταφέρουμε στη συνέχεια στο ταψί επάνω στη λαδόκολλα.

Ψήνουμε το φαγητό μας όπως είναι για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Συνταγή από εδώ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Τα ταξίδια είναι μαγευτικά μόνο σε ανασκόπηση."

Paul Theroux, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1909 - Γεννιέται ο Ευγένιος Ιονέσκο, Γαλλο-Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας.
    1917 - Η εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει τη μυστική συμφωνία Σάικς–Πικό του 1916 μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας για το μοίρασμα των εδαφών της Μέσης Ανατολής.
    1942 - Κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η ταινία Καζαμπλάνκα, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2